Kako doći do Italija

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Italija, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Italija.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Italija i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Rim, Milan, Venecija, Bologna, Napulj, Torino ili Verona.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Italija, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Ryanair, Meridiana, Alitalia, Trenitalia, Italo (NTV), Deutsche Bahn, Liberty Lines, Siremar, Alilauro, FlixBus, Eurolines i Hellö, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Italija

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Italija, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Trenitalia, Italo (NTV) i Deutsche Bahn povezuju gradove kao što su Bologna, Napulj ili Torino u kratkom vremenu.

Autobusom do Italija

Putovanje autobusom u Italija izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Eurolines i Hellö povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Cuneo, Lampedusa ili Savona, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Italija

Letenje u Italija nudi veliki izbor odredišta, poput Rim, Milan ili Venecija. Zračne tvrtke kao što su Ryanair, Meridiana i Alitalia nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Italija iz Hrvatske

Vlakovi, autobusi i letovi u Italija - Usporedite cijene i jeftine karte

Putovanje i prijevoz u Italija

Italija: Što vidjeti i raditi?

Italija je nevjerojatno popularna destinacija za putovanja i to s dobrim razlogom - prepuna je kulturnog blaga, zapanjujućih krajolika, povijesnih gradova, prekrasnih plaža i kuhinje koja oduzima dah. Kako bismo vam pomogli u planiranju putovanja, evo popisa glavnih turističkih atrakcija koje ne smijete propustiti tijekom posjeta Italiji.

Rim – Vječni grad, Rim je pravi muzej na otvorenom sa svojim brojnim povijesnim spomenicima kao što su Koloseum, Panteon i Fontana Trevi. Ne zaboravite kušati ukusnu talijansku kuhinju u brojnim restoranima i kafićima.

Firenca – Grad renesanse, Firenca je puna muzeja, crkava i palača u kojima se nalaze neka od najpoznatijih umjetničkih djela na svijetu. Ne propustite Duomo, Ponte Vecchio i galeriju Uffizi.

Venecija – Grad kanala, Venecija je jedinstven grad te vrste. Prokrstarite kanalima u gondoli, posjetite baziliku svetog Marka i divite se pogledu s poznatog mosta Rialto.

Amalfijska obala – Smještena u južnoj Italiji, Amalfijska obala jedna je od najslikovitijih regija u zemlji. Otkrijte šarmantna sela Positano i Amalfi i uživajte u svježim plodovima mora u lokalnim restoranima.

Liparsko otočje – Ovi vulkanski otoci na sjevernoj obali Sicilije pravi su skriveni dragulj. Istražite plaže s crnim pijeskom i prirodne termalne izvore te posjetite povijesne gradove kao što su Lipari i Salina.

Što se tiče prijevoznih sredstava, Italija ima izvrsnu željezničku mrežu koja povezuje glavne gradove zemlje. Također možete unajmiti automobil da istražite ruralna i obalna područja. Interni letovi također su dostupni između većih gradova.

Italija je stoga zemlja bogate povijesti, kulture i prirodnih ljepota, koja nudi ponešto za sve vrste putnika. Bilo da tražite umjetnost, kulturu, plaže ili slikovite krajolike, sve ćete to pronaći u Italiji.

Italija: Kada posjetiti?

Italija je prekrasna zemlja za posjetiti u bilo koje doba godine, ali izbor godišnjeg doba može imati veliki utjecaj na vaše iskustvo putovanja. Klima u Italiji uvelike se razlikuje od regije do regije, stoga je važno uzeti u obzir različite čimbenike kao što su vrijeme, prosječne temperature i sezonska događanja.

Najbolja sezona za putovanje u Italiju ovisi o vašim osobnim preferencijama. Ako volite sunce i toplinu, ljeto je idealno vrijeme za vas. Mjeseci od lipnja do kolovoza nude visoke temperature u rasponu od 25°C do 35°C u južnim dijelovima zemlje. Međutim, temperature mogu porasti do 40°C u nekim regijama poput Sicilije i Kalabrije. Talijanske plaže su u to vrijeme prepune, pa očekujte veliki broj turista.

Ako volite blaže temperature i izbjegavate gužve, proljeće (ožujak - svibanj) i jesen (rujan - studeni) dobra su sezona za posjet Italiji. Temperature su ugodne, osciliraju između 15°C i 25°C, a krajolici su veličanstveni s cvijećem koje cvate u proljeće i lišćem koje se mijenja u jesen.

Zima u Italiji može biti ugodno vrijeme za posjet, posebno ako želite iskoristiti prednosti planinskih regija, poput Dolomita ili talijanskih Alpa, za skijanje. Temperature variraju ovisno o nadmorskoj visini, ali općenito možete očekivati ​​prosječne temperature oko 5°C.

Italija svake sezone ima nešto za ponuditi. Uzmite u obzir svoje klimatske preferencije, gužve s kojima ste se spremni suočiti i aktivnosti koje želite raditi kako biste odabrali najbolju sezonu za svoje putovanje u Italiju.

Pretražite i pronađite karte za Italija
Tražite smještaj u Italija

None

None
None
None