Kako doći do Italija

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Italija, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Italija.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Italija i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Rim, Milan, Venecija, Bologna, Napulj, Torino ili Verona.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Italija, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Ryanair, Meridiana, Alitalia, Trenitalia, Italo (NTV), Deutsche Bahn, Grimaldi Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, FlixBus, Eurolines i Hellö, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Italija

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Italija, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Trenitalia, Italo (NTV) i Deutsche Bahn povezuju gradove kao što su Bologna, Napulj ili Torino u kratkom vremenu.

Autobusom do Italija

Putovanje autobusom u Italija izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Eurolines i Hellö povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Cuneo, Lampedusa ili Savona, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Italija

Letenje u Italija nudi veliki izbor odredišta, poput Rim, Milan ili Venecija. Zračne tvrtke kao što su Ryanair, Meridiana i Alitalia nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Italija

Putovanje u Italija
Pretražite i pronađite karte za Italija
Tražite smještaj u Italija

Sažeti vodič za putovanje u Italija

Italija je nevjerojatno popularna destinacija za putovanja i to s dobrim razlogom - prepuna je kulturnog blaga, zapanjujućih krajolika, povijesnih gradova, prekrasnih plaža i kuhinje koja oduzima dah. Kako bismo vam pomogli u planiranju putovanja, evo popisa glavnih turističkih atrakcija koje ne smijete propustiti tijekom posjeta Italiji.

Rim – Vječni grad, Rim je pravi muzej na otvorenom sa svojim brojnim povijesnim spomenicima kao što su Koloseum, Panteon i Fontana Trevi. Ne zaboravite kušati ukusnu talijansku kuhinju u brojnim restoranima i kafićima.

Firenca – Grad renesanse, Firenca je puna muzeja, crkava i palača u kojima se nalaze neka od najpoznatijih umjetničkih djela na svijetu. Ne propustite Duomo, Ponte Vecchio i galeriju Uffizi.

Venecija – Grad kanala, Venecija je jedinstven grad te vrste. Prokrstarite kanalima u gondoli, posjetite baziliku svetog Marka i divite se pogledu s poznatog mosta Rialto.

Amalfijska obala – Smještena u južnoj Italiji, Amalfijska obala jedna je od najslikovitijih regija u zemlji. Otkrijte šarmantna sela Positano i Amalfi i uživajte u svježim plodovima mora u lokalnim restoranima.

Liparsko otočje – Ovi vulkanski otoci na sjevernoj obali Sicilije pravi su skriveni dragulj. Istražite plaže s crnim pijeskom i prirodne termalne izvore te posjetite povijesne gradove kao što su Lipari i Salina.

Što se tiče prijevoznih sredstava, Italija ima izvrsnu željezničku mrežu koja povezuje glavne gradove zemlje. Također možete unajmiti automobil da istražite ruralna i obalna područja. Interni letovi također su dostupni između većih gradova.

Italija je stoga zemlja bogate povijesti, kulture i prirodnih ljepota, koja nudi ponešto za sve vrste putnika. Bilo da tražite umjetnost, kulturu, plaže ili slikovite krajolike, sve ćete to pronaći u Italiji.

Pretražite i pronađite karte za Italija
Tražite smještaj u Italija

Putovanje u Italija iz Hrvatske

None
None
None
None