Kako doći do Belgija

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Belgija, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Belgija.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Belgija i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Brisel, Charleroi, Antwerpen ili Liege.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Belgija, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Jetairfly, Pegasus, bmi Regional, Thalys, Deutsche Bahn, Eurostar, FlixBus, Eurolines i ALSA, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Belgija

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Belgija, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Thalys, Deutsche Bahn i Eurostar povezuju gradove kao što su Liege u kratkom vremenu.

Autobusom do Belgija

Putovanje autobusom u Belgija izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Eurolines i ALSA povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Liege, Antwerpen ili Charleroi, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Belgija

Letenje u Belgija nudi veliki izbor odredišta, poput Brisel, Charleroi ili Antwerpen. Zračne tvrtke kao što su Jetairfly, Pegasus i bmi Regional nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Belgija

Putovanje u Belgija
Pretražite i pronađite karte za Belgija
Tražite smještaj u Belgija

Sažeti vodič za putovanje u Belgija

Dobrodošli u Belgiju, zemlju piva, čokolade i krumpirića! Planirate li posjetiti ovu malu zemlju smještenu u srcu Europe, evo nekih od znamenitosti koje ne smijete propustiti.

Bruxelles je glavni grad Belgije i najkozmopolitskiji grad u zemlji. Pun je muzeja, povijesnih spomenika i turističkih atrakcija. Među nezaobilaznim mjestima naći ćete Grand-Place, jedan od najljepših trgova na svijetu, Manneken-Pis, amblematski kip Bruxellesa, muzej stripa, muzej Magritte, Palais Royal i mnoge druge opet drugi. Bruxellesom se možete kretati metroom, tramvajem ili autobusom.

Smješten otprilike sat vremena vožnje vlakom od Bruxellesa, grad Bruges se često naziva "Venecijom sjevera" zbog brojnih kanala i mostova. Grad je UNESCO-ov popis svjetske baštine i poznat je po svojim povijesnim zgradama, kamenim ulicama i romantičnoj atmosferi. Među mjestima koja treba vidjeti u Bruggeu su Zvonik, Bazilika Svete Krvi, Muzej Groeninge i Muzej čipke. Za obilazak Brugesa možete uzeti vlak, autobus ili taksi.

Grad Antwerpen još je jedno popularno odredište u Belgiji. Poznat je po luci, jednoj od najvećih u Europi, kao i po modnim buticima i trgovinama dijamantima. Obavezna mjesta u Antwerpenu uključuju katedralu Notre Dame, tržnicu, Rubensovu kuću, muzej MAS i zoološki vrt u Antwerpenu. Za obilazak Antwerpena možete ići tramvajem, autobusom ili biciklom.

Gent je povijesni grad smješten u flamanskoj regiji Belgije. Poznat je po svom srednjovjekovnom dvorcu, očuvanoj gradskoj jezgri i katedrali Saint-Bavo. Druge turističke znamenitosti koje ne smijete propustiti u Gentu su Beguinage, Muzej lijepih umjetnosti i toranj Belfort. Za obilazak Genta možete ići tramvajem, autobusom ili biciklom.

Naposljetku, vrijedi posjetiti i grad Liège, koji se nalazi u belgijskoj regiji Valonija. Poznato je po svojoj citadeli, božićnom sajmu, muzejima i umjetničkim galerijama. Ostale atrakcije u Liègeu uključuju trg Saint-Lambert, muzej Curtius i park Parc de la Boverie. Za obilazak Liègea možete uzeti vlak, autobus ili tramvaj.

U Belgiji se možete lako kretati javnim prijevozom poput vlakova, autobusa, tramvaja i metroa. Također možete unajmiti automobil ili bicikl da istražite zemlju svojim tempom. Ako želite kušati domaću kuhinju, nemojte propustiti belgijski pomfrit, vafle, dagnje i naravno, belgijsko pivo.

Pretražite i pronađite karte za Belgija
Tražite smještaj u Belgija

Putovanje u Belgija iz Hrvatske

None
None
None
None