Kako doći do Norveška

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Norveška, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Norveška.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Norveška i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad ili Sandnes.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Norveška, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Wideroe, Norwegian Air Shuttle, SAS - Scandinavian Airlines, SJ, Fjord Line, Color Line, Rødne Fjord Cruise, VY Buss - NettBuss, Swebus i Bus4You, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Norveška

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Norveška, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz SJ povezuju gradove kao što su Stavanger, Kristiansand ili Fredrikstad u kratkom vremenu.

Autobusom do Norveška

Putovanje autobusom u Norveška izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi VY Buss - NettBuss, Swebus i Bus4You povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Larvik, Alesund ili Sandefjord, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Norveška

Letenje u Norveška nudi veliki izbor odredišta, poput Oslo, Bergen ili Trondheim. Zračne tvrtke kao što su Wideroe, Norwegian Air Shuttle i SAS - Scandinavian Airlines nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Norveška

Putovanje u Norveška
Pretražite i pronađite karte za Norveška
Tražite smještaj u Norveška

Sažeti vodič za putovanje u Norveška

Norveška je zemlja koja oduzima dah s veličanstvenim krajolicima i uzbudljivim aktivnostima na otvorenom. Ovdje su glavne znamenitosti koje treba vidjeti tijekom putovanja u Norvešku, kao i informacije o prijevoznim sredstvima za kretanje po zemlji.

Fjordovi: Norveški fjordovi jedinstvene su prirodne formacije na svijetu koje nude spektakularne krajolike. Među najpoznatijima su Geiranger fjord i Sognefjord. Fjordove je moguće istražiti čamcem, kajakom ili automobilom duž poznate turističke rute fjordova.

Tromsø: Grad Tromsø nalazi se u Arktičkom krugu, što ga čini izvrsnim mjestom za promatranje polarnog svjetla zimi. U gradu se nalazi i najveći norveški akvarij, Tromsø Polar Aquarium.

Oslo: glavni grad Norveške, Oslo, nudi obilje kulture s Muzejom vikinških brodova, Munchovim muzejom i tvrđavom Akershus. Za panoramski pogled na grad, idite uspinjačom Holmenkollen na vrh brda.

Lofotski otoci: Lofotski otoci nalaze se u Atlantskom oceanu i nude zapanjujući krajolik sa surovim planinama i slikovitim ribarskim selima. Otoke je moguće istražiti brodom, pješice ili automobilom.

Glečer Jostedalsbreen: Glečer Jostedalsbreen najveći je ledenjak u Norveškoj i nalazi se u nacionalnom parku Jostedalsbreen. Može se istražiti na turi ledenjaka s lokalnim vodičem.

Za kretanje po Norveškoj postoje mnoga prijevozna sredstva kao što su vlakovi, autobusi, trajekti i avioni. Vlak je prikladan način za kretanje po zemlji s vezama između glavnih gradova i veličanstvenim pogledom na krajolik. Autobusi su također zgodna opcija za putovanje između gradova. Za istraživanje fjordova, trajekti su idealan izbor i nude spektakularan pogled na okolne krajolike. Za velike udaljenosti, let je najbrži način putovanja između gradova u Norveškoj.

Norveška je stoga veličanstvena zemlja s izuzetnom prirodom za istraživanje. Gore spomenute znamenitosti daju uvid u ono što Norveška nudi. Uz raznolik izbor mogućnosti prijevoza, lako je kretati se zemljom i istraživati ​​ove znamenitosti svojim tempom.

Pretražite i pronađite karte za Norveška
Tražite smještaj u Norveška

Putovanje u Norveška iz Hrvatske

None
None
None
None