Kako doći do Grčka

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Grčka, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Grčka.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Grčka i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Atena, Solun, Patras, Larissa, Heraklion, Volos ili Ioannina.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Grčka, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Olympic Air, Aegean Airlines, Vueling Airlines, Hellenic Train, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries i ANEK Lines, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Grčka

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Grčka, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Hellenic Train povezuju gradove kao što su Larissa, Heraklion ili Volos u kratkom vremenu.

Letovi za Grčka

Letenje u Grčka nudi veliki izbor odredišta, poput Atena, Solun ili Patras. Zračne tvrtke kao što su Olympic Air, Aegean Airlines i Vueling Airlines nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Grčka

Putovanje u Grčka
Pretražite i pronađite karte za Grčka
Tražite smještaj u Grčka

Sažeti vodič za putovanje u Grčka

Grčka je zemlja bogate povijesti i kulture, sa zadivljujućim otocima i nevjerojatnim arheološkim nalazištima. Evo nekih od najboljih znamenitosti koje ne smijete propustiti tijekom svog putovanja u Grčku.

Atena je glavni grad Grčke i grad u kojem možete otkriti poznatu Akropolu i Partenon, simbole grčke povijesti i kulture. Kretanje Atenom je jednostavno zahvaljujući brojnim autobusima, tramvajima i metroima.

Santorini je prekrasan otok s prekrasnim pogledom, nevjerojatnim zalascima sunca i plažama s crnim i crvenim pijeskom. Do Santorinija možete ići trajektom ili letom.

Mikonos je još jedan grčki otok poznat po bijelim pješčanim plažama, uskim ulicama i bijelim kućama. Također je popularno mjesto za zabavu i doživljaj grčkog noćnog života. Za Mykonos postoje redoviti letovi iz Atene.

Rodos je otok smješten u Egejskom moru, poznat po svom srednjovjekovnom starom gradu, uvrštenom na UNESCO-ov popis svjetske baštine, kao i po prekrasnim plažama i živahnom noćnom životu. Do Rodosa je moguće uzeti trajekt ili let.

Kreta je najveći grčki otok i nudi razne prekrasne plaže, arheološka nalazišta, tradicionalna sela i planine. Do njega možete doći zrakoplovom iz Atene ili drugih europskih gradova.

Konačno, grad Solun, smješten u sjevernoj Grčkoj, živahan je grad s bogatom poviješću i uspješnom umjetničkom i kulturnom scenom. Lako je dostupan avionom ili vlakom iz Atene.

Za kretanje po Grčkoj, opcije prijevoza uključuju autobuse, vlakove, zrakoplove i trajekte do otoka. Autobusi su često najjeftiniji način za kretanje po Grčkoj, dok su trajekti odličan način za istraživanje otoka. Vlakovi i zrakoplovi također su dostupni za duža putovanja između gradova.

Pretražite i pronađite karte za Grčka
Tražite smještaj u Grčka

Putovanje u Grčka iz Hrvatske

None
None
None
None