Kako doći do Portugal

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Portugal, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Portugal.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Portugal i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Lisabon, Porto, Braga, Funchal, Coimbra, Leiria ili Viseu.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Portugal, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su TAP Portugal, Easyjet, Air Berlin, Comboios de Portugal CP, Renfe, Porto Santo Line, Empresa de Navegação Madeirense, Atlanticoline, ALSA, Rede Expressos i FlixBus, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Portugal

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Portugal, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Comboios de Portugal CP i Renfe povezuju gradove kao što su Funchal, Coimbra ili Leiria u kratkom vremenu.

Autobusom do Portugal

Putovanje autobusom u Portugal izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi ALSA, Rede Expressos i FlixBus povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Viana do Castelo, Guarda ili Torres Vedras, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Portugal

Letenje u Portugal nudi veliki izbor odredišta, poput Lisabon, Porto ili Braga. Zračne tvrtke kao što su TAP Portugal, Easyjet i Air Berlin nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Portugal

Putovanje u Portugal
Pretražite i pronađite karte za Portugal
Tražite smještaj u Portugal

Sažeti vodič za putovanje u Portugal

Portugal je sve popularnije turističko odredište za putnike iz cijelog svijeta. Ova mala zemlja smještena na zapadnoj obali Europe bogata je poviješću, kulturom, kuhinjom i nevjerojatnim krajolicima. Evo glavnih znamenitosti koje treba vidjeti u Portugalu:

Lisabon: glavni grad Portugala je grad pun šarma, boja i života. Ima toliko toga za vidjeti u Lisabonu, kao što je poznati toranj Belém, dvorac Saint George, četvrt Alfama i njene uske ulice ili Trgovački trg i njegov impresivni slavoluk.

Porto: Drugi portugalski grad poznat je po vinu portu, ali nudi i brojne turističke atrakcije kao što su toranj Clerigos, most Dom Luis I, katedrala u Portu i Palácio da Bolsa.

Obala Algarve: južna obala Portugala poznata je po zlatnim pješčanim plažama, kristalno čistom moru i impresivnim formacijama stijena. Odmarališta Algarvea poput Lagosa, Albufeire ili Fara idealna su odredišta za ljubitelje plivanja i vodenih sportova.

Coimbra: smješten u središtu Portugala, ovaj je sveučilišni grad jedan od najstarijih i najljepših u zemlji. Tu se nalazi najstarije sveučilište u Portugalu, knjižnica Joanina i katedrala Sé Velha.

Sintra: smještena samo 30 kilometara od Lisabona, Sintra je šarmantan grad s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom. Poznato je po svojim palačama, dvorcima i bujnim vrtovima. Palača Pena, maurski dvorac i Nacionalna palača Sintra glavne su turističke atrakcije.

Otoci Madeira i Azori: Ovi otoci u blizini kopnenog Portugala popularna su odredišta za ljubitelje planinarenja, prirode i avanture. Nude nevjerojatne krajolike, vodopade, vulkane i spektakularne panoramske poglede.

Za kretanje u Portugalu postoje mnoge mogućnosti prijevoza poput vlaka, autobusa, metroa i tramvaja. Također je moguće unajmiti automobil ili uzeti taksi kako bi se lakše kretali između gradova i turističkih mjesta. Za one koji žele brzo putovati između različitih dijelova zemlje dostupni su i domaći letovi.

Portugal je stoga bogata i raznolika turistička destinacija koja nudi atrakcije za sve ukuse i sve uzraste. Putnici mogu uživati ​​u bogatoj portugalskoj povijesti i kulturi, ukusnoj kuhinji, zadivljujućim krajolicima i toplini portugalskog gostoprimstva.

Pretražite i pronađite karte za Portugal
Tražite smještaj u Portugal

Putovanje u Portugal iz Hrvatske

None
None
None
None