Kako doći do Poljska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Poljska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Poljska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Poljska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Varšava, Krakow, Lodz, Wroclaw, Poznan, Gdanjsk ili Szczecin.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Poljska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Ryanair, EuroLot, Wizzair, Russian Railways, ÖBB, PKP Intercity, Polferries, FlixBus, LEO Express i IC Bus, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Poljska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Poljska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Russian Railways, ÖBB i PKP Intercity povezuju gradove kao što su Wroclaw, Poznan ili Gdanjsk u kratkom vremenu.

Autobusom do Poljska

Putovanje autobusom u Poljska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, LEO Express i IC Bus povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Wloclawek, Opole ili Rybnik, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Poljska

Letenje u Poljska nudi veliki izbor odredišta, poput Varšava, Krakow ili Lodz. Zračne tvrtke kao što su Ryanair, EuroLot i Wizzair nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Poljska

Putovanje u Poljska
Pretražite i pronađite karte za Poljska
Tražite smještaj u Poljska

Sažeti vodič za putovanje u Poljska

Ako planirate putovati u Poljsku, imate sreće. Ova istočnoeuropska zemlja puna je skrivenih dragulja, od zapanjujućih gradova do prirodnih krajolika koji oduzimaju dah. Evo nekih od glavnih znamenitosti koje ne smijete propustiti tijekom putovanja u Poljsku.

Varšava – Poljska prijestolnica živahan je i uzbudljiv grad koji se uspio obnoviti nakon Drugog svjetskog rata. Možete se diviti povijesnim mjestima kao što su Varšavski kraljevski dvorac koji je pod zaštitom UNESCO-a i stari grad ili šetati užurbanim, modernim ulicama središta grada.

Krakow - Smješten u južnoj Poljskoj, Krakow je stari i slikoviti grad s bogatom poviješću. Povijesno središte Krakova također je uvršteno na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ovdje se možete diviti tržnici, bazilici sv. Marije i dvorcu Wawel. Krakow je također odlična polazna točka za posjet planinama Tatre.

Auschwitz-Birkenau – Ovaj spomenik Holokaustu mjesto je koje morate posjetiti za one koji žele naučiti više o povijesti Poljske i Drugog svjetskog rata. Mjesto je udaljeno oko sat vremena vožnje od Krakowa i lako je dostupno automobilom ili autobusom.

Wroclaw - Wroclaw je četvrti po veličini grad u Poljskoj i nalazi se na zapadu zemlje. Slikoviti stari grad ima mnogo mostova koji prelaze rijeku Odru i mnoge šarene zgrade. Nemojte propustiti tržnicu u Wroclawu, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi.

Zakopane - Smješteno u gorju Tatra, Zakopane je slikoviti gradić koji privlači ljubitelje zimskih sportova. Ljeti ovdje možete planinariti i penjati se. Grad je poznat po tradicionalnoj drvenoj arhitekturi i rustikalnom ugođaju.

Nacionalni park Bieszczady – Smješten u jugoistočnoj Poljskoj, Nacionalni park Bieszczady krajolik je planina, šuma i livada. Možete planinariti, jahati i promatrati divlje životinje. To je odlično mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi.

Poljska je zemlja u koju je lako putovati. Možete putovati vlakom, autobusom ili automobilom. Vlakovi su moderni i udobni, a autobusi također dobro opremljeni. Također je moguće unajmiti automobil za istraživanje zemlje u slobodno vrijeme. Ako tražite ekonomičniji način putovanja, zajedničko putovanje također je popularna opcija u Poljskoj.

Bilo da vas zanima povijest, priroda ili samo gradski život, u Poljskoj ćete sigurno pronaći nešto u čemu ćete uživati. Od povijesnih gradova kao što su Krakow, Gdansk i Varšava do veličanstvenih prirodnih krajolika kao što su planine Tatre ili Białowieża šuma, do ukusnih lokalnih kulinarskih specijaliteta, Poljska nudi jedinstveno iskustvo putovanja. A s mnogim dostupnim načinima prijevoza, poput modernih vlakova i udobnih autobusa, lako je kretati se zemljom i istraživati ​​sva čuda koja nudi.

Pretražite i pronađite karte za Poljska
Tražite smještaj u Poljska

Putovanje u Poljska iz Hrvatske

None
None
None
None