Uronite u uzbudljivi svijet putovanja trajektom u Europi. Istražite mnoga odredišta kontinenta, od norveških fjordova do mediteranskih plaža, povijesnih gradova i slikovitih otoka.

Ukrcajte se na trajekte renomiranih kompanija kao što su Minoan Lines, Grimaldi Lines, Stena Line, DFDS, Corsica Ferries, Moby Lines i mnoge druge, povezujući mnoštvo luka diljem Europe. Otkrijte širok raspon itinerera, fleksibilnih rasporeda i konkurentnih cijena, dok otkrivate posebnosti svake destinacije.

Bilo da se želite sunčati na španjolskom suncu, istražiti slikovite kutke Grčke ili otkriti povijesna mjesta Ujedinjenog Kraljevstva, naša platforma pomoći će vam pronaći najbolje mogućnosti putovanja. S našim intuitivnim alatom za pretraživanje možete jednostavno rezervirati svoje karte i pripremiti se za nezaboravno putovanje trajektom diljem Europe.

Zašto koristiti Vivanoda za traženje karata za trajekt?

Zašto koristiti Vivanoda za traženje karata za trajekt?

Kao što ste vjerojatno već iskusili, istraživanje cijene brodske karte može biti dugotrajno.

Vivanoda vam omogućuje jednostavan pregled i usporedbu svih ponuda dostupnih kod svih brodarskih tvrtki u jednom pretraživanju. Na taj način možete osigurati najbolje cijene i uštedjeti vrijeme u traženju karata za brod.

Na Vivanodi ćete imati pristup velikom izboru od gotovo 3000 prijelaza, s potpunom pokrivenošću u Europi od ili do Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Italije, Španjolske, Švedske, Norveške, Danske, Hrvatske...

Usporedite cijene trajekta i rezervirajte kartu izravno online

Usporedite cijene trajekta i rezervirajte kartu izravno online

Za jednostavno dobivanje tarifa i svih rasporeda brodova na brodskoj liniji koja vas zanima, unesite luke polaska i dolaska u obrazac za pretraživanje. Vivanoda će zatim tražiti među svim brodarskim tvrtkama koje prelaze (sa ili bez međuslijetanja) cijene i dostupnost u stvarnom vremenu. Sve što trebate učiniti je odabrati ponudu koja vas zanima i rezervirati svoju brodsku kartu online kod našeg službenog partnera.

Dolazite li u polaznu luku vlakom ili autobusom? Imajte na umu da je Vivanoda multimodalni komparator i stoga vam daje mogućnost pretraživanja autobusnih, zajedničkih vožnji i ponuda vlakova po sniženim cijenama i kombiniranja s vašom kartom za trajekt. To vam omogućuje da pronađete sve ponude prijevoza na jednoj platformi i time uštedite dragocjeno vrijeme.

Cijene trajekata u Europi

U Vivanodi smo željeli pokrenuti veliku studiju o cijenama trajekta u Europi kako bismo bolje razumjeli varijacije cijena karata za trajekt prema nekoliko kriterija (zemlja odredišta, udaljenost, sezona itd.). Stoga smo analizirali desetke tisuća cijena trajekta na stotinama linija u Europi kao i prijelaza prema Turskoj i zemljama Magreba (Maroko, Alžir, Tunis), kako bismo imali što iscrpniju viziju. Treba napomenuti da je u ovoj studiji uzeta u obzir samo cijena, bez obzira na kvalitetu usluge na brodu, razlike u plaćama osoblja, ekonomske razlike zemalja itd.

  • Trajektni prijelazi za Tunis, Litvu, Latviju, Poljsku i Švedsku su oni s najjeftinijim indeksom cijena.
  • S druge strane, trajektni prijelazi za Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo ili Maroko su oni s najvišim indeksom cijena.
  • Veze između Grčke i Turske te one između Maroka i Španjolske proporcionalno su najskuplje u Europi.
  • Poveznice između Njemačke i Litve ili Latvije najjeftinije su u odnosu na prijeđenu udaljenost.
  • Što je prijelaz kraći, cijena je veća.
  • Na europskoj razini cijene su u prosjeku više od srpnja do rujna. Također su malo viši kada se putovanje odvija vikendom.
Pogledajte sve rezultate Europske studije cijena trajekata
Cijene trajekata u Europi

Trajektne tvrtke

Predstavljamo vam glavne brodarske tvrtke koje nude trajektne prijelaze iz Francuske. Sve ove brodske kompanije integrirane su u naš trajektni komparator, pa ćete vrlo lako pronaći svoju trajektnu kartu.

Jadrolinija
Jadrolinija
Jadrolinija je trajektna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj. Poznat je po svojim vezama između hrvatskih obalnih gradova i prekrasnih jadranskih otoka. Jadrolinija olakšava otkrivanje hrvatskih dragulja, uz veze s popularnim odredištima poput Hvara, Brača i Dubrovnika.
Venezia Lines
Venezia Lines
Venezia Lines specijalizirana je za prijelaze između Italije i Hrvatske. Sa sjedištem u Veneciji, nudi ulaz u ljepotu hrvatske jadranske obale, sa zaustavljanjima u Puli, Poreču, Rovinju itd. Venezia Lines je idealan izbor za one koji žele spojiti talijansku kulturu sa čarima Hrvatske.
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines je talijanska brodarska tvrtka specijalizirana za pomorski prijevoz između Italije, Španjolske, Tunisa, Grčke i Maroka. Njegovi brodovi opremljeni su svime što vam je potrebno za ugodno putovanje: udobnim kabinama, restoranima, barovima i prostorima za zabavu.
SNAV
SNAV
SNAV je talijanska tvrtka specijalizirana za trajekte za Siciliju, Sardiniju, Hrvatsku i Liparske otoke. Njihovi moderni brodovi nude širok raspon sadržaja, uključujući restorane, trgovine i područja za opuštanje. Uživajte u opuštajućem putovanju i otkrijte prekrasna odredišta uz SNAV.
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci je talijanska kompanija koja nudi letove između Italije, Tunisa, Španjolske i Maroka. Na njihovim prostranim i dobro opremljenim brodovima možete uživati ​​u ugodnom iskustvu putovanja uz kvalitetnu uslugu, restorane, barove i udobne kabine.
Corsica Ferries
Corsica Ferries
Osnovna brodarska tvrtka za vaše prijelaze i putovanja na Korziku, Corsica Ferries je francusko-talijanska tvrtka koja pruža trajektne veze između Korzike, Sardinije i kopnene Italije (Savona, Piombino i Livorno) ili Côte d'Azur (Nica i Toulon). Trajekti Corsica Ferries uključuju Mega Smeralda i Mega Express (serija od 5 brodova).
Brittany Ferries
Brittany Ferries
Bretonska brodarska tvrtka sa sjedištem u Roscoffu, Brittany Ferries glavni je igrač u prometu preko kanala između Francuske i Engleske. Omogućuje vam da lako stignete do Londona iz Bretanje i Normandije. Na trajektima Pont Aven, Armorique, Cap Finistère kao i svim ostalim brodovima u floti pronaći ćete svu zabavu i restorane potrebne za ugodnu plovidbu.
P&O Ferries
P&O Ferries
P&O Ferries britanska je brodarska tvrtka koja nudi brojne izravne trajektne prijelaze od Calaisa do Dovera (ruta u konkurenciji s DFDS Seawaysom), kao i druge prijelaze iz Nizozemske (između Rotterdala i Hulla), iz Belgije i iz Irske do odredišta u Engleskoj.
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Danska brodarska tvrtka DFDS Seaways obavlja prijelaze uglavnom u sjevernoj Europi, ali i iz Francuske. Tvrtka posebno upravlja vezama Amsterdam/IJmuiden-Newcastle, Dieppe-Newhaven, Calais-Dover i Dunkirk-Dover.

Kako bismo vam prezentirali sve potpunije rezultate, mreža pomorskih veza na vašem trajektnom komparatoru Vivanoda neprestano se širi. U rezultatima ćete pronaći trajektne prijelaze drugih brodskih kompanija kao što su Condor Ferries, Irish Ferries, Algérie Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

Glavna trajektna odredišta

Naša tražilica karata za trajekt omogućuje vam da pronađete cijene za stotine prijelaza u Europi i diljem svijeta.

Ovdje je popis glavnih odredišta među približno 3000 trajektnih linija dostupnih na našoj stranici.

Tunis
Piran
Madera Funchal
Oslo
Tangier Nador
Tallinn
Hirtshals
Durres

Zašto putovati trajektom?

S gotovo 400 milijuna putovanja trajektom godišnje i sveprisutnošću mora (Mediteran, Jadran, Egej, La Manche, itd.), oceana i jezera koji čine njezin zemljopis, Europa je odlično mjesto za putovanje brodom.

Čak i ako se radi o prilično sporom načinu prijevoza, iako sve više tvrtki postavlja ultrabrze ekspresne brodove na najprometnijim rutama, smanjujući vrijeme putovanja ovih linija za dvije ili tri, trajekt ima mnoge prednosti koje treba istaknuti:

Kako se odvija trajektni prijelaz?

Nakon što pronađete i rezervirate svoju trajektnu kartu putem Vivanode, brzo ćete primiti potvrdnu e-poruku sa sažetkom glavnih informacija (cijena, broj putnika, vozilo, bicikli ili pješaci, sadržaji na brodu: kabina ili sjedalo s naslonom itd.). Također će biti naznačeno vrijeme u koje brodska kompanija traži da se javite u luci ukrcaja. Neophodno je poštovati ovaj raspored ili riskirate da vam se uskrati pristup brodu.

Ako ste u prijevozu, ukrcaj je vrlo brz i idete izravno na šaltere za prijavu namijenjene bojama vaše tvrtke. Ako ste pješak, prijavu i ukrcaj izvršit ćete na trajektnom terminalu. Provjerite imate li valjane osobne isprave, putovnice ili nacionalnu iskaznicu ovisno o odredištima i granicama koje prelazite.

Jednom kada se ukrca, svatko je gospodar svog vremena: restorani za gurmane, zabava i predstave za djecu, kino i videoigre za tinejdžere, čitanje i odmor za roditelje... Usluge prisutne na trajektima nastoje odgovoriti svim uzrastima kategorije i ljudi.

Kako bi se izbjegla morska bolest, najnovija plovila opremljena su stabilizatorima, čime se smanjuje osjećaj kretanja broda na valovima. Ali za one najosjetljivije, ovisno o vremenskim uvjetima, preporučljivo je redovito izlaziti na svjež zrak na palubu broda, sjediti blizu prozora kako bi vidjeli horizont i tako mozgu dali bolje usklađene informacije. . Možete uzeti i tabletu protiv morske bolesti koja će vas uglavnom… naspavati.

Kako se prijelaz bliži kraju, cijenit ćete kako obala vašeg konačnog odredišta polako poprima oblik sve do dolaska u luku.

Ekološki utjecaj trajektnih prijelaza?

Kao i svaki način prijevoza i kao i svako putovanje, putovanje trajektom stvara stakleničke plinove i stoga ima ekološki utjecaj na planet. Brodovi troše loživo ulje i ispuštaju pare koje sadrže teške metale. Ali kao i svaka industrija, pomorski promet također je odigrao svoju ulogu u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Konvencija MARPOL (za “onečišćenje mora”) koju je pokrenula Međunarodna pomorska organizacija, a Europska komisija prenijela u Europu zahtijeva od trajekata i drugih transportnih brodova da poštuju standarde maksimalne emisije. Brodarske tvrtke su prvi igrači koji uvode čišće i ekološki prihvatljivije brodove.

Navest ćemo kao primjer bretonsku tvrtku Brittany Ferries koja je zahvaljujući subvencijama Europske unije sve svoje brodove opremila “skruberima” koji omogućuju pranje i sanitaciju ispuštenog dima. Očekuje se da će brodovi koje pokreće LNG (ukapljeni prirodni plin) također postati norma u bliskoj budućnosti.

Često postavljana pitanja koja putnici postavljaju kada planiraju putovanje trajektom i kupuju kartu za trajekt

Povoljne cijene možete pronaći rezerviranjem unaprijed, putovanjima izvan sezone, usporedbom cijena između različitih trajektnih kompanija putem Vivanode ili traženjem posebnih ponuda i promocija.

Za online rezervaciju trajektne karte idite na Vivanoda, odaberite datum i vrijeme putovanja, odaberite željenu vrstu karte, unesite podatke o putniku i prijeđite na online plaćanje.

Usluge na trajektu variraju ovisno o tvrtki i vrsti trajekta. Općenito, putnici mogu očekivati ​​restorane, barove, trgovine, područja za opuštanje, dječja igrališta, kabine, tuševe, toalete, Wi-Fi i hitnu medicinsku pomoć.

Da, većina trajekata nudi kabine za putnike koji se žele odmoriti ili putovati u potpunoj privatnosti. Kabine često imaju krevete, vlastite kupaonice i druge pogodnosti.

Prijevoz vozila trajektom često je moguć, ali procedure i troškovi razlikuju se od tvrtke do tvrtke. Preporučljivo je provjeriti zahtjeve i cijene trajektne kompanije prije rezerviranja putovanja.

Odabir najboljeg trajekta ovisi o nekoliko čimbenika, kao što su odredište, željena vrsta trajekta, proračun i osobne preferencije. Najbolje je koristiti Vivanoda za usporedbu ponuda i usluga različitih trajektnih kompanija prije donošenja odluke.

Da, često je moguće putovati s kućnim ljubimcima na trajektima, ali pravila i cijene razlikuju se od tvrtke do tvrtke. Preporučljivo je provjeriti uvjete i cijene trajektne kompanije prije rezerviranja putovanja.

Neke trajektne tvrtke nude posebne ponude za grupe, obično od 10 ili više osoba. Ove ponude mogu uključivati ​​popuste na cijene karata, pogodnosti poput besplatnih obroka na brodu ili popuste na rezervacije kabina. Preporučljivo je kontaktirati izravno trajektnu tvrtku za više informacija o posebnim ponudama za grupe.

Većina trajektnih luka nudi parkirališta koja se plaćaju u blizini za putnike koji žele parkirati svoja vozila tijekom putovanja trajektom. Preporučljivo je prije polaska provjeriti mogućnosti parkiranja u željenoj luci.

Mogu postojati opcije transfera do trajektne luke, kao što su javni prijevoz ili lokalni taksi. Neke trajektne tvrtke također nude prijevoz s određenih mjesta ukrcaja. Preporučljivo je kontaktirati trajektnu tvrtku ili provjeriti mogućnosti prijevoza odabrane trajektne luke prije polaska.

Mnoge trajektne kompanije nude niz zabavnih sadržaja na brodu, uključujući restorane, barove, trgovine, dječja igrališta, salone i kina. Mogućnosti zabave mogu se razlikovati ovisno o trajektnoj tvrtki i duljini putovanja. Preporučljivo je provjeriti mogućnosti za zabavu trajektne kompanije prije rezerviranja karte.

Mnoge trajektne tvrtke nude Wi-Fi na brodu, često uz naknadu. Međutim, kvaliteta veze može varirati ovisno o mrežnoj pokrivenosti i brzini u području putovanja. Preporučljivo je provjeriti Wi-Fi mogućnosti trajektne kompanije prije rezerviranja karte.

Većina trajektnih kompanija nudi sadržaje i usluge za osobe smanjene pokretljivosti, poput rampi, dizala i pristupačnih toaleta. Preporuča se da se obratite izravno trajektnoj tvrtki za dodatne informacije o sadržajima dostupnim osobama s invaliditetom.

Mnoge trajektne kompanije nude trgovine na brodu u kojima putnici mogu kupiti suvenire, luksuzne predmete, grickalice i pića. Preporučljivo je provjeriti opcije koje nudi trajektna kompanija prije rezerviranja karte. Važno je napomenuti da cijene na brodu mogu biti više od cijena u trgovinama.

None

None
None
None