Kako doći do Švicarska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Švicarska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Švicarska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Švicarska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Zurich, Ženeva, Basel, Lausanne, Bern ili Lugano.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Švicarska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Swiss International Airlines, Air France, Germanwings, TGV Lyria, Deutsche Bahn, ÖBB, FlixBus, ALSA i Eurolines CH, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Švicarska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Švicarska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz TGV Lyria, Deutsche Bahn i ÖBB povezuju gradove kao što su Lausanne, Bern ili Lugano u kratkom vremenu.

Autobusom do Švicarska

Putovanje autobusom u Švicarska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, ALSA i Eurolines CH povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Lugano, Bern ili Lausanne, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Švicarska

Letenje u Švicarska nudi veliki izbor odredišta, poput Zurich, Ženeva ili Basel. Zračne tvrtke kao što su Swiss International Airlines, Air France i Germanwings nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Švicarska

Putovanje u Švicarska
Pretražite i pronađite karte za Švicarska
Tražite smještaj u Švicarska

Sažeti vodič za putovanje u Švicarska

Švicarska je lijepa i raznolika zemlja, poznata po svojim veličanstvenim planinama, kristalno čistim jezerima, povijesnim gradovima i višejezičnoj kulturi. Ako planirate posjetiti ovu zemlju, evo nekih od glavnih znamenitosti koje trebate vidjeti:

Švicarske Alpe: Švicarske Alpe poznate su diljem svijeta po svojoj prirodnoj ljepoti, s vrhovima kao što su Matterhorn, Mont Blanc, Jungfrau i Matterhorn koji privlače tisuće posjetitelja svake godine. Možete planinariti, skijati, snowboardati, planinariti ili jednostavno uživati ​​u pogledu.

Zürich: Zürich je kozmopolitski grad smješten na obalama rijeke Limmat. Nudi mnoge muzeje, umjetničke galerije, luksuzne butike, restorane i živahne barove. Također možete posjetiti katedralu Grossmünster i crkvu Fraumünster, dvije najpoznatije znamenitosti Züricha.

Švicarska jezera: Švicarska jezera su još jedna glavna atrakcija ove zemlje. Ženevsko jezero, jezero Zürich, jezero Constance, jezero Lucerne i jezero Thun popularna su odredišta za kupanje, vodene sportove i krstarenja.

Bern: Bern je glavni grad Švicarske i grad bogate povijesti i kulture. Uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske baštine zbog svoje srednjovjekovne povijesne jezgre, s kamenim ulicama, raskošnim fontanama i šarenim zgradama. Također možete posjetiti Bernsku katedralu i Federalnu palaču u kojoj se nalazi sjedište švicarske vlade.

Luzern: Luzern je slikoviti grad smješten na obalama jezera Luzern. Poznat je po svom poznatom kapelačkom mostu, natkrivenom drvenom pješačkom mostu ukrašenom povijesnim slikama. Također možete posjetiti Švicarski kulturni muzej i Muzej umjetnosti u Luzernu.

Dvorac Chillon: Dvorac Chillon je srednjovjekovni dvorac smješten na obali Ženevskog jezera, u blizini Montreuxa. Smatra se jednim od najljepših dvoraca u Švicarskoj, sa svojim tornjevima, kapelicama, tamnicama i vrtovima.

Olimpijski muzej: Olimpijski muzej u Lausannei je muzej posvećen Olimpijskim igrama i sportu. U njemu se nalaze interaktivne izložbe, povijesni objekti, sportski objekti i panoramski pogled na Ženevsko jezero.

Što se tiče prijevoza, Švicarska ima izvrsnu mrežu vlakova, autobusa i tramvaja, sa slikovitim vlakovima kao što su Glacier Express i Bernina Express koji nude spektakularan pogled na Alpe. Lokalni zrakoplovni prijevoznici, poput Swiss International Air Linesa, nude letove do većih gradova u Švicarskoj, dok su putnicima također dostupne usluge dijeljenja prijevoza.

Pretražite i pronađite karte za Švicarska
Tražite smještaj u Švicarska

Putovanje u Švicarska iz Hrvatske

None
None
None
None