Kako doći do Mađarska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Mađarska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Mađarska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Mađarska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Budimpešta, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pecs ili Gyor.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Mađarska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Ural Airlines, Wizzair, Air France, ÖBB, Russian Railways, MÁV, LEO Express i FlixBus, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Mađarska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Mađarska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz ÖBB, Russian Railways i MÁV povezuju gradove kao što su Miskolc, Pecs ili Gyor u kratkom vremenu.

Autobusom do Mađarska

Putovanje autobusom u Mađarska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi LEO Express i FlixBus povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Gyor, Pecs ili Miskolc, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Mađarska

Letenje u Mađarska nudi veliki izbor odredišta, poput Budimpešta, Debrecen ili Szeged. Zračne tvrtke kao što su Ural Airlines, Wizzair i Air France nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Mađarska

Putovanje u Mađarska
Pretražite i pronađite karte za Mađarska
Tražite smještaj u Mađarska

Sažeti vodič za putovanje u Mađarska

Mađarska je fascinantna turistička destinacija koja nudi jedinstvenu kombinaciju kulture, povijesti i prirodnih krajolika. Ako planirate putovanje u ovu zemlju, evo nekih od najboljih znamenitosti koje trebate vidjeti:

Budimpešta, glavni grad Mađarske, nedvojbeno je prva stanica na vašem putovanju. Ovaj grad je poznat po svojim termalnim kupkama, slikovitim mostovima, impresivnoj arhitekturi i živahnom noćnom životu. Budimski dvorac, Mađarski parlament, Trg heroja i bazilika svetog Stjepana nezaobilazna su turistička mjesta koja morate posjetiti.

Napuštajući Budimpeštu, uputite se prema gradu Pečuhu koji se nalazi na jugozapadu Mađarske. Ovaj grad poznat je po svojim turskim kupeljima, rimskim ostacima, baroknim crkvama i fascinantnim muzejima. Povijesno gradsko središte Pečuha nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i svakako ga vrijedi posjetiti.

Za ljubitelje prirode, Balaton je jedno od najvećih slatkovodnih jezera u Europi i popularno odredište ljeti. Možete šetati plažom, kupati se u toplim vodama i kušati lokalne kulinarske specijalitete. Grad Szentendre, koji se nalazi u blizini Budimpešte, također je lijepo mjesto za provesti dan ljeti. Možete prošetati kamenim ulicama starog grada, posjetiti muzeje umjetnosti i folklora te kušati tradicionalne mađarske kolače.

Konačno, Mađarska je također poznata po svojim vinogradima i ukusnim vinima. Vinska regija Tokaj u sjeveroistočnoj Mađarskoj proizvodi vrhunska slatka i suha vina. Možete posjetiti vinske podrume i kušati razna vina u okolnim vinskim selima.

Što se tiče prijevoza u Mađarskoj, dostupni su vam vlakovi, autobusi i domaći letovi za putovanje diljem zemlje. Vlakovi su često zgodan i jeftin način putovanja u Mađarskoj, ali preporuča se rezervirati karte unaprijed. Autobusi su također popularna opcija i obično voze na udaljenija odredišta. Za domaće letove, mađarski nacionalni zračni prijevoznik Wizz Air nudi letove do nekoliko mađarskih gradova.

Konačno, najam automobila također može biti opcija za istraživanje Mađarske vlastitim tempom. Međutim, važno je napomenuti da vožnja u Mađarskoj može biti kaotična, posebno u velikim gradovima.

Mađarska stoga nudi niz turističkih atrakcija za otkrivanje, od termalnih kupelji i živahnog noćnog života u Budimpešti, do rimskih ruševina Pečuha, plaža jezera Balaton i vinograda Tokaja. Uz javni prijevoz i mogućnosti iznajmljivanja automobila, lako je kretati se zemljom i posjetiti glavne znamenitosti.

Pretražite i pronađite karte za Mađarska
Tražite smještaj u Mađarska

Putovanje u Mađarska iz Hrvatske

None
None
None
None