Kako doći do Bugarska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Bugarska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Bugarska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Bugarska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Sofija, Varna ili Bourgas.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Bugarska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Wizzair, Bulgaria Air i Turkish Airlines, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Letovi za Bugarska

Letenje u Bugarska nudi veliki izbor odredišta, poput Sofija, Varna ili Bourgas. Zračne tvrtke kao što su Wizzair, Bulgaria Air i Turkish Airlines nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Bugarska

Putovanje u Bugarska
Pretražite i pronađite karte za Bugarska
Tražite smještaj u Bugarska

Sažeti vodič za putovanje u Bugarska

Bugarska je zemlja koju vrijedi istražiti zbog svoje bogate kulturne i prirodne baštine. Ako planirate putovanje u Bugarsku, evo nekih od glavnih znamenitosti koje ne smijete propustiti.

Sofija, glavni grad Bugarske, kozmopolitski je grad s bogatom poviješću i brojnim znamenitostima koje treba otkriti. Središtem grada dominira veličanstvena katedrala Aleksandra Nevskog, jedna od najvećih vjerskih građevina na Balkanu. Nezaobilazan je i Place du Prince Alexandre, sa svojim brojnim fontanama i živahnom atmosferom. Ljubitelji povijesti također će uživati ​​u posjetu Nacionalnom povijesnom muzeju i Nacionalnom muzeju umjetnosti.

Još jedno mjesto koje morate vidjeti je samostan Rila, smješten u planinama Rila. To je najveći pravoslavni manastir na Balkanu i izvanredan primjer bugarske arhitekture. Također je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Posjetitelji se mogu diviti živopisnim freskama koje krase zidove glavne crkve i šetati mirnim samostanskim vrtovima.

Grad Plovdiv, drugi najveći grad u Bugarskoj, također je zanimljiva destinacija. Poznat je po svojoj dobro očuvanoj povijesnoj jezgri, koja je 2019. proglašena Europskom prijestolnicom kulture. Kamene ulice starog grada, šarene kuće i povijesne građevine kao što su Rimsko kazalište i Rimski stadion znamenitosti su koje morate vidjeti.

Planine Pirin, koje se nalaze u jugozapadnoj Bugarskoj, nude spektakularan pogled na alpska jezera i snijegom prekrivene vrhove. Ljubitelji planinarenja mogu istražiti Nacionalni park Pirin, gdje će pronaći brojne planinarske staze i planinske kolibe za odmor. Skijališta Bansko i Borovets također su popularna za zimske sportove.

Što se tiče prometa, Bugarska ima relativno dobro razvijenu željezničku mrežu koja povezuje glavne gradove. Autobusi su također zgodan način za kretanje po zemlji. Dostupni su i taksiji, ali preporučljivo je provjeriti cijenu karte prije ukrcaja. Za duža putovanja dostupni su domaći letovi između Sofije i drugih većih gradova.

Bugarska je stoga odredište koje treba otkriti zbog svojih brojnih kulturnih i prirodnih zanimljivosti. Sa svojim povijesnim gradovima, spektakularnim planinskim krajolicima i UNESCO-vom svjetskom baštinom, postoji nešto za svakoga.

Pretražite i pronađite karte za Bugarska
Tražite smještaj u Bugarska

Putovanje u Bugarska iz Hrvatske

None
None
None
None