Kako doći do Švedska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Švedska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Švedska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Švedska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Stockholm, Gothenburg, Malmo, Uppsala, Orebro, Linkoping ili Helsingborg.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Švedska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su SAS - Scandinavian Airlines, Ryanair, Norwegian Air Shuttle, SJ, Scandlines, Destination Gotland, Viking Line, Swebus, FlixBus i VY Buss - NettBuss, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Švedska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Švedska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz SJ povezuju gradove kao što su Uppsala, Orebro ili Linkoping u kratkom vremenu.

Autobusom do Švedska

Putovanje autobusom u Švedska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi Swebus, FlixBus i VY Buss - NettBuss povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Visby, Vaxjo ili Kalmar, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Švedska

Letenje u Švedska nudi veliki izbor odredišta, poput Stockholm, Gothenburg ili Malmo. Zračne tvrtke kao što su SAS - Scandinavian Airlines, Ryanair i Norwegian Air Shuttle nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Švedska

Putovanje u Švedska
Pretražite i pronađite karte za Švedska
Tražite smještaj u Švedska

Sažeti vodič za putovanje u Švedska

Švedska, skandinavska zemlja s golemim prostranstvima šuma i jezera, omiljena je destinacija za ljubitelje prirode i nordijske kulture. Ovo su glavne znamenitosti koje treba vidjeti tijekom putovanja u Švedsku.

Glavni grad Stockholm je neophodan. Posjetite Kraljevsku palaču, prošećite starim gradom, Gamla Stanom, i otkrijte muzej Vasa u kojem se nalazi ratni brod iz 17. stoljeća. Göteborg, drugi grad u zemlji, također je zanimljiva stanica. Botanički vrtovi, akvarij i muzej suvremene umjetnosti popularna su mjesta.

Sjeverna Švedska nudi jedinstveno iskustvo. Abisko je poznat po zvjezdanom nebu i sjevernom svjetlu, dok je Jokkmokk u regiji Laponije središte Sami kulture. Kiruna, rudarski grad, dobra je polazna točka za istraživanje planina i nacionalnih parkova u regiji.

Švedska također ima zadivljujuću obalu s tisućama otoka i otočića. Posjetite Stockholmski arhipelag trajektom ili kajakom i otkrijte morske krajolike koji oduzimaju dah. U Baltičkom moru, otok Gotland je povijesno i prirodno blago, sa srednjovjekovnim crkvama, pješčanim plažama i vapnenačkim liticama.

Za kretanje po Švedskoj, vlak je zgodan i udoban način putovanja između velikih gradova. Autobus i dijeljenje vožnje također su popularne opcije, posebno za udaljenija odredišta. Za brža putovanja dostupni su domaći letovi.

Švedska stoga nudi niz iskustava za otkrivanje, od divlje prirode sjevera do šarma njezinih obalnih i povijesnih gradova. Putnici će moći istraživati ​​ovo jedinstveno odredište vlastitim tempom, koristeći mnoge dostupne mogućnosti prijevoza.

Pretražite i pronađite karte za Švedska
Tražite smještaj u Švedska

Putovanje u Švedska iz Hrvatske

None
None
None
None