Kako doći do Njemačka

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Njemačka, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Njemačka.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Njemačka i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt na Majni, Essen ili Dortmund.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Njemačka, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Germania, Air Berlin, Germanwings, Deutsche Bahn, ÖBB, SNCF, Stena Line, Finnlines, TT-Line, FlixBus, ADAC PostBus i Eurolines CH, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Njemačka

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Njemačka, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Deutsche Bahn, ÖBB i SNCF povezuju gradove kao što su Köln, Frankfurt na Majni ili Essen u kratkom vremenu.

Autobusom do Njemačka

Putovanje autobusom u Njemačka izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, ADAC PostBus i Eurolines CH povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Regensburg, Gottingen ili Wurzburg, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Njemačka

Letenje u Njemačka nudi veliki izbor odredišta, poput Berlin, Hamburg ili München. Zračne tvrtke kao što su Germania, Air Berlin i Germanwings nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Njemačka

Putovanje u Njemačka
Pretražite i pronađite karte za Njemačka
Tražite smještaj u Njemačka

Sažeti vodič za putovanje u Njemačka

Njemačka je zemlja s mnogo lica, s užurbanim, modernim gradovima, kao i slikovitim selima i impresivnim prirodnim krajolicima. Evo nekih od najboljih znamenitosti koje možete vidjeti tijekom svog putovanja u Njemačku.

Berlin je glavni grad Njemačke i grad koji morate posjetiti. Pun je povijesnih znamenitosti kao što su Berlinski zid, Checkpoint Charlie i Memorijal holokausta. Grad također nudi živahan noćni život, kao i uspješnu umjetničku scenu.

München, smješten u južnoj Njemačkoj, šarmantan je grad s povijesnim zgradama i mnogim tradicionalnim pivovarama. Posjetitelji mogu istražiti Marienplatz, poznatu gradsku tržnicu, ili posjetiti obližnji dvorac Neuschwanstein, romantičnu ikonu zemlje.

Hamburg je drugi po veličini njemački grad i užurbana luka sa slikovitim kanalima te brojnim muzejima i umjetničkim galerijama. Putnici također mogu istražiti poznatu Reeperbahn, užurbanu gradsku ulicu barova i klubova.

Schwarzwald je prirodna regija koja se nalazi u jugozapadnoj Njemačkoj, s gustim šumama, jezerima i slikovitim planinama. Idealno je mjesto za planinarenje, biciklizam i zimske sportove.

Nürnberški dvorac je dobro očuvan srednjovjekovni dvorac koji se nalazi u povijesnom gradu Nürnbergu u južnoj Njemačkoj. To je mjesto od povijesnog značaja, gdje su se nakon Drugog svjetskog rata održavali sudovi u Nürnbergu.

Što se tiče prometa, Njemačku dobro opslužuje učinkovita i pouzdana mreža vlakova, s opcijama velikih brzina kao što je ICE vlak. U mnogim gradovima također postoji mreža autobusa i tramvaja. Putnici također mogu razmisliti o unajmljivanju automobila kako bi istražili ruralnija područja zemlje.

Njemačka stoga nudi niz uzbudljivih putničkih iskustava, od modernih gradova do slikovitih prirodnih krajolika. Uz dobro razvijenu prometnu mrežu, lako se kretati i iskusiti sve što zemlja ima za ponuditi.

Pretražite i pronađite karte za Njemačka
Tražite smještaj u Njemačka

Putovanje u Njemačka iz Hrvatske

None
None
None
None