Kako doći do Nizozemska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Nizozemska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Nizozemska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Nizozemska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Amsterdam, Rotterdam, Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg ili Groningen.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Nizozemska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su FlyBE, Vueling Airlines, Transavia.com, Thalys, PKP Intercity, Eurostar, DFDS Seaways, P&O Ferries, Stena Line, FlixBus, Eurolines CH i Eurolines, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Nizozemska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Nizozemska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Thalys, PKP Intercity i Eurostar povezuju gradove kao što su Utrecht, Eindhoven ili Tilburg u kratkom vremenu.

Autobusom do Nizozemska

Putovanje autobusom u Nizozemska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Eurolines CH i Eurolines povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Amersfoort, Arnhem ili Enschede, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Nizozemska

Letenje u Nizozemska nudi veliki izbor odredišta, poput Amsterdam, Rotterdam ili Haag. Zračne tvrtke kao što su FlyBE, Vueling Airlines i Transavia.com nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Nizozemska iz Hrvatske

Vlakovi, autobusi i letovi u Nizozemska - Usporedite cijene i jeftine karte

Putovanje i prijevoz u Nizozemska

Nizozemska: Što vidjeti i raditi?

Nizozemska je mala zemlja smještena u sjeverozapadnoj Europi, poznata po svojim tulipanima, kanalima, vjetrenjačama i ukusnim sirevima. Ako planirate posjetiti Nizozemsku, ovdje su neke od najboljih turističkih atrakcija koje biste trebali vidjeti.

Amsterdam je najpoznatiji grad u Nizozemskoj, sa svojim romantičnim kanalima i fascinantnim muzejima, kao što su Van Goghov muzej i Rijksmuseum. Također možete posjetiti kuću Anne Frank, gdje su se Anne Frank i njena obitelj skrivali tijekom Drugog svjetskog rata.

Hag je grad u kojem se nalazi nizozemska vlada. Također je i rezidencija kralja Willema-Alexandra i kraljice Maxime. Haag je dom mnogih muzeja, uključujući muzej Mauritshuis, gdje možete vidjeti poznatu Vermeerovu "Djevojku s bisernom naušnicom".

Rotterdam je drugi najveći grad u Nizozemskoj i važna luka. Možete se diviti panoramskom pogledu na grad s tornja Euromast ili posjetiti muzej Boijmans Van Beuningen u kojem se nalazi zbirka impresionističke i moderne umjetnosti.

Nizozemska je također poznata po svojim vjetrenjačama i poljima tulipana. Keukenhof, smješten u Lisseu, jedan je od najvećih vrtova tulipana na svijetu i svake godine privlači tisuće posjetitelja. Također možete posjetiti muzej Zaanse Schans koji će vam pružiti uvid u tradicionalni nizozemski život.

Nizozemska je također poznata po siru. U Goudi možete posjetiti tržnicu sira, gdje se sir prodaje kao nekada. Također možete posjetiti Muzej sira Gouda, gdje se možete upoznati s poviješću proizvodnje sira u Nizozemskoj.

Što se tiče prijevoza, Nizozemska ima izvrsnu mrežu vlakova i autobusa. Vlakovi su brzi, udobni i pouzdani. Ako želite uštedjeti novac, možete se odlučiti za jeftinije regionalne vlakove. Za duža putovanja postoje i noćni vlakovi.

Autobusi su također praktičan i ekonomičan način putovanja unutar Nizozemske, posebno do udaljenijih odredišta. Ulaznice se mogu kupiti u autobusu ili unaprijed online.

Nizozemska također ima izvrsnu mrežu biciklističkih staza, što je čini idealnom zemljom za ljubitelje biciklizma. U mnogim gradovima i selima možete iznajmiti bicikl ili koristiti usluge dijeljenja bicikala.

Nizozemska je stoga šarmantna zemlja, s povijesnim gradovima, romantičnim kanalima, vjetrenjačama, poljima tulipana i ukusnim sirom. Prijevozna mreža je praktična i pouzdana, a biciklizam je zabavan način za istraživanje krajolika.

Nizozemska: Kada posjetiti?

Klima u Nizozemskoj može značajno varirati od sezone do sezone, stoga je važno odabrati najbolje vrijeme za svoje putovanje kako biste maksimalno iskoristili svoj boravak.

Najbolja sezona za posjet Nizozemskoj obično je ljeto, od lipnja do kolovoza. U tom razdoblju temperature su ugodne, kreću se između 20 i 25 stupnjeva Celzijusa. Dani su dugi, što znači više vremena za istraživanje prekrasnih nizozemskih gradova, nacionalnih parkova i polja tulipana. Temperature su idealne za vožnju biciklom po kanalima, šetnju užurbanim ulicama Amsterdama ili uživanje u ljetnim aktivnostima organiziranim diljem zemlje.

S druge strane, najgora sezona za putovanje u Nizozemsku je zima, od prosinca do veljače. Temperature su niske, ponekad padaju ispod nule. Često pada kiša i dani su kratki, što može ograničiti mogućnosti posjeta na otvorenom. No, ako volite zimski ugođaj i atmosferu božićnih sajmova, ovo razdoblje može biti zanimljivo. Nizozemski gradovi ukrašeni su svečanim svjetlima i ukrasima, stvarajući toplu i prijateljsku atmosferu.

Proljeće i jesen međurazdoblja su za putovanje u Nizozemsku. U proljeće, od travnja do svibnja, temperature počinju rasti, parkovi su ispunjeni šarenim cvijećem, a polja tulipana su u punom cvatu, pružajući zapanjujući krajolik. Jesen, od rujna do studenog, također je ugodno vrijeme s blagim temperaturama i veličanstvenim jesenskim bojama u parkovima i šumama.

Koje god godišnje doba odabrali, uvijek je najbolje pripremiti se za promjenjivo vrijeme spakiranjem odjeće prikladne za sve uvjete.

Pretražite i pronađite karte za Nizozemska
Tražite smještaj u Nizozemska

None

None
None
None