Kako doći do Nizozemska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Nizozemska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Nizozemska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Nizozemska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Amsterdam, Rotterdam, Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg ili Groningen.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Nizozemska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su FlyBE, Vueling Airlines, Transavia.com, Thalys, PKP Intercity, Eurostar, Stena Line, DFDS Seaways, P&O Ferries, FlixBus, Eurolines CH i Eurolines, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Nizozemska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Nizozemska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Thalys, PKP Intercity i Eurostar povezuju gradove kao što su Utrecht, Eindhoven ili Tilburg u kratkom vremenu.

Autobusom do Nizozemska

Putovanje autobusom u Nizozemska izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Eurolines CH i Eurolines povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Amersfoort, Arnhem ili Enschede, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Nizozemska

Letenje u Nizozemska nudi veliki izbor odredišta, poput Amsterdam, Rotterdam ili Haag. Zračne tvrtke kao što su FlyBE, Vueling Airlines i Transavia.com nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Nizozemska

Putovanje u Nizozemska
Pretražite i pronađite karte za Nizozemska
Tražite smještaj u Nizozemska

Sažeti vodič za putovanje u Nizozemska

Nizozemska je mala zemlja smještena u sjeverozapadnoj Europi, poznata po svojim tulipanima, kanalima, vjetrenjačama i ukusnim sirevima. Ako planirate posjetiti Nizozemsku, ovdje su neke od najboljih turističkih atrakcija koje biste trebali vidjeti.

Amsterdam je najpoznatiji grad u Nizozemskoj, sa svojim romantičnim kanalima i fascinantnim muzejima, kao što su Van Goghov muzej i Rijksmuseum. Također možete posjetiti kuću Anne Frank, gdje su se Anne Frank i njena obitelj skrivali tijekom Drugog svjetskog rata.

Hag je grad u kojem se nalazi nizozemska vlada. Također je i rezidencija kralja Willema-Alexandra i kraljice Maxime. Haag je dom mnogih muzeja, uključujući muzej Mauritshuis, gdje možete vidjeti poznatu Vermeerovu "Djevojku s bisernom naušnicom".

Rotterdam je drugi najveći grad u Nizozemskoj i važna luka. Možete se diviti panoramskom pogledu na grad s tornja Euromast ili posjetiti muzej Boijmans Van Beuningen u kojem se nalazi zbirka impresionističke i moderne umjetnosti.

Nizozemska je također poznata po svojim vjetrenjačama i poljima tulipana. Keukenhof, smješten u Lisseu, jedan je od najvećih vrtova tulipana na svijetu i svake godine privlači tisuće posjetitelja. Također možete posjetiti muzej Zaanse Schans koji će vam pružiti uvid u tradicionalni nizozemski život.

Nizozemska je također poznata po siru. U Goudi možete posjetiti tržnicu sira, gdje se sir prodaje kao nekada. Također možete posjetiti Muzej sira Gouda, gdje se možete upoznati s poviješću proizvodnje sira u Nizozemskoj.

Što se tiče prijevoza, Nizozemska ima izvrsnu mrežu vlakova i autobusa. Vlakovi su brzi, udobni i pouzdani. Ako želite uštedjeti novac, možete se odlučiti za jeftinije regionalne vlakove. Za duža putovanja postoje i noćni vlakovi.

Autobusi su također praktičan i ekonomičan način putovanja unutar Nizozemske, posebno do udaljenijih odredišta. Ulaznice se mogu kupiti u autobusu ili unaprijed online.

Nizozemska također ima izvrsnu mrežu biciklističkih staza, što je čini idealnom zemljom za ljubitelje biciklizma. U mnogim gradovima i selima možete iznajmiti bicikl ili koristiti usluge dijeljenja bicikala.

Nizozemska je stoga šarmantna zemlja, s povijesnim gradovima, romantičnim kanalima, vjetrenjačama, poljima tulipana i ukusnim sirom. Prijevozna mreža je praktična i pouzdana, a biciklizam je zabavan način za istraživanje krajolika.

Pretražite i pronađite karte za Nizozemska
Tražite smještaj u Nizozemska

Putovanje u Nizozemska iz Hrvatske

None
None
None
None