Kako doći do Austrija

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Austrija, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Austrija.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Austrija i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Beč, Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz, Sankt Polten ili Wels.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Austrija, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Air Berlin, Niki Airlines, Austrian Airlines, ÖBB, Deutsche Bahn, MÁV, FlixBus, Hellö i WestBus, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Austrija

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Austrija, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz ÖBB, Deutsche Bahn i MÁV povezuju gradove kao što su Linz, Graz ili Sankt Polten u kratkom vremenu.

Autobusom do Austrija

Putovanje autobusom u Austrija izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, Hellö i WestBus povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Klagenfurt am Worthersee, Wels ili Sankt Polten, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Austrija

Letenje u Austrija nudi veliki izbor odredišta, poput Beč, Innsbruck ili Salzburg. Zračne tvrtke kao što su Air Berlin, Niki Airlines i Austrian Airlines nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Austrija iz Hrvatske

Vlakovi, autobusi i letovi u Austrija - Usporedite cijene i jeftine karte

Putovanje i prijevoz u Austrija

Austrija: Što vidjeti i raditi?

Austrija je srednjoeuropska država s bogatom kulturnom i umjetničkom poviješću, prekrasnim alpskim krajolicima, prekrasno očuvanim povijesnim gradovima i ukusnom kuhinjom. Planirate li putovanje u Austriju, evo nekoliko znamenitosti koje ne smijete propustiti.

Beč je glavni grad Austrije i grad prepun povijesti i kulture. Ljubitelji klasične glazbe svakako će posjetiti Mozartovu kuću, katedralu sv. Stjepana i Bečku državnu operu. Grad je poznat i po svojim kafićima u kojima se poslužuju razna austrijska peciva i bečka kava, kao i po božićnim sajmovima koji su među najljepšim u Europi.

Salzburg, Mozartovo rodno mjesto, još je jedno odredište koje ljubitelji povijesti i glazbe moraju posjetiti. Povijesno središte grada je UNESCO-va svjetska baština i uključuje tvrđavu Hohensalzburg, katedralu u Salzburgu i Mozartovu rodnu kuću. Ljeti Salzburški festival privlači glazbenike i gledatelje iz cijelog svijeta.

Austrijske Alpe nude zapanjujući krajolik tijekom cijele godine. Zimi skijališta kao što su St. Anton am Arlberg i Kitzbühel privlače skijaše iz cijelog svijeta. Ljeti je područje idealno za planinarenje, brdski biciklizam i penjanje. Planinska jezera, poput jezera Attersee i jezera Wolfgang, također nude vodene aktivnosti poput plivanja i jedrenja.

Grad Innsbruck nalazi se u austrijskim Alpama i nudi jedinstvenu kombinaciju gradskog života i prirode. Posjetitelji mogu kupovati u Starom gradu, posjetiti Carsku palaču i crkvu Hofkirche, zatim otići na skijanje ili planinariti po okolnim planinama.

Selo Hallstatt, smješteno u austrijskim Alpama, poznato je po svom slikovitom šarmu. Selo je izgrađeno na rubu jezera Hallstatt i okruženo je planinama. Posjetitelji mogu obići rudnike soli, koji su bili u funkciji od brončanog doba, kao i lokalni muzej kako bi saznali više o povijesti tog područja.

Što se tiče prometa, Austrija ima izvrsnu željezničku mrežu koja povezuje sve veće gradove. Vlakovi su udobni i točni, a lako je putovati između odredišta regionalnim vlakovima i autobusima. Taksi i automobili za iznajmljivanje također su dostupni, ali preporuča se unajmiti automobil ako planirate posjetiti ruralna područja.

Bilo da vas zanima povijest, priroda ili samo gradski život, u Austriji ćete sigurno pronaći nešto u čemu ćete uživati. To je zemlja koja nudi jedinstven spoj kulture, povijesti i veličanstvenih krajolika.

Austrija: Kada posjetiti?

Austrija je prekrasna zemlja koja nudi prekrasne krajolike tijekom cijele godine. Međutim, najbolja sezona za putovanje u Austriju ovisi o aktivnostima koje planirate raditi i vašim osobnim preferencijama.

Ako želite otkriti poznate austrijske planine i baviti se zimskim sportovima, najbolje godišnje doba za vas je nesumnjivo zima, od prosinca do ožujka. Austrijske Alpe nude svjetski poznata skijališta na kojima možete uživati ​​u uređenim stazama i obilnom snijegu. Prosječne temperature variraju od -2°C do -10°C ovisno o nadmorskoj visini i mjesecima.

Ako više volite posjećivati ​​austrijske gradove, uživati ​​na otvorenim terasama kafića i istraživati ​​brojne muzeje i povijesne spomenike, ljeto je najbolje godišnje doba za vas. Od lipnja do kolovoza prosječne temperature su ugodne i kreću se od 15°C do 25°C. Ovo je također savršeno vrijeme za istraživanje austrijskih jezera, savršeno za plivanje i vodene aktivnosti.

Važno je napomenuti da planinska područja Austrije mogu biti podložna brzim vremenskim promjenama, čak i tijekom toplijih mjeseci. Stoga je preporučljivo ponijeti prikladnu odjeću i informirati se o lokalnom vremenu prije odlaska na planinarenje ili izlet.

S druge strane, najgora sezona za putovanje u Austriju je rana sezona, između zime i ljeta, gdje su temperature niske i nestabilne. Od studenog do veljače temperature mogu pasti ispod 0°C, a snijeg može redovito padati.

Austrija nudi jedinstvena iskustva putovanja tijekom cijele godine, bilo da se radi o zimskim sportovima ili kulturnim turama. Najbolje je planirati svoje putovanje na temelju vaših omiljenih aktivnosti i vaše tolerancije na hladnoću ili vrućinu.

Pretražite i pronađite karte za Austrija
Tražite smještaj u Austrija

None

None
None
None