Kako doći do Češka Republika

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Češka Republika, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Češka Republika.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Češka Republika i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Prag, Ostrava, Bohumin, Brno, Prerov ili Karlovy Vary.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Češka Republika, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Czech Airlines, Ryanair, Smart Wings, Russian Railways, ÖBB, Deutsche Bahn, FlixBus, LEO Express i Hellö, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Češka Republika

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Češka Republika, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Russian Railways, ÖBB i Deutsche Bahn povezuju gradove kao što su Brno, Prerov ili Karlovy Vary u kratkom vremenu.

Autobusom do Češka Republika

Putovanje autobusom u Češka Republika izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi FlixBus, LEO Express i Hellö povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Karlovy Vary, Prerov ili Brno, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Češka Republika

Letenje u Češka Republika nudi veliki izbor odredišta, poput Prag, Ostrava ili Bohumin. Zračne tvrtke kao što su Czech Airlines, Ryanair i Smart Wings nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Češka Republika iz Hrvatske

Vlakovi, autobusi i letovi u Češka Republika - Usporedite cijene i jeftine karte

Putovanje i prijevoz u Češka Republika

Češka Republika: Što vidjeti i raditi?

Češka je popularno turističko odredište u srednjoj Europi, s bogatom poviješću, impresivnom arhitekturom i živahnom kulturnom scenom. Evo nekih od glavnih znamenitosti koje trebate vidjeti tijekom svog putovanja u Češku:

Prag: glavni grad Češke je prekrasan grad, poznat po svojoj gotičkoj i baroknoj arhitekturi, kao i po brojnim povijesnim spomenicima kao što su Karlov most, Starogradski trg, Praški dvorac i katedrala sv. Vida. Javni prijevoz je vrlo zgodan u Pragu, s redovitim metroima, tramvajima i autobusima.

Cesky Krumlov: Ovaj srednjovjekovni grad u Južnoj Češkoj uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Dvorac Cesky Krumlov i glavni trg glavne su turističke atrakcije grada. Najprikladniji način da dođete do Českog Krumlova je autobusom.

Karlovy Vary: Ovo lječilište poznato je po ljekovitim vodama i termalnim kupkama. Glavne turističke atrakcije Karlovy Vary su termalni izvori, Grand Hotel Pupp, gradska tržnica i gradsko kazalište. Vlakovi i autobusi popularni su načini putovanja u Karlovy Vary.

Kutna Hora: Ovaj povijesni grad nalazi se oko 80 kilometara istočno od Praga. Poznat je po svojoj katedrali Sainte-Barbe, kosturnicama i rudnicima srebra. Vlak je najprikladniji način putovanja u Kutnu Horu iz Praga.

Brno: Ovaj grad se nalazi u regiji Moravska i poznat je po svojoj modernističkoj arhitekturi, živahnom noćnom životu i živahnoj umjetničkoj sceni. Glavne turističke atrakcije Brna su katedrala svetog Petra i Pavla, Trg slobode i vila Tugendhat. Vlak i autobus popularni su načini putovanja u Brno.

Češka Republika nudi mnoštvo zadivljujućih turističkih destinacija za svačiji ukus i budžet. Javni prijevoz ovdje je pouzdan i praktičan, s opcijama kao što su vlakovi, autobusi i podzemne željeznice koje putnicima olakšavaju kretanje između gradova.

Češka Republika: Kada posjetiti?

Češka je popularna turistička destinacija, zahvaljujući svojoj povijesnoj baštini, slikovitim krajolicima i šarmantnom načinu života. Kako biste u potpunosti uživali u ovoj zemlji, bitno je odabrati pravo godišnje doba za putovanje.

Najbolja sezona za posjet Češkoj je ljeto, od lipnja do kolovoza. Temperature su ugodno tople, kreću se između 20 i 30 Celzijevih stupnjeva. Ovo doba godine idealno je za istraživanje prekrasnih gradova kao što su Prag, Česky Krumlov ili Karlovy Vary i uživanje u brojnim festivalima i kulturnim događanjima koja se održavaju.

Proljeće i jesen također mogu biti ugodna godišnja doba za putovanje u Češku. U proljeće (ožujak-svibanj) temperature su blage, oko 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, a priroda se počinje buditi. Parkovi i vrtovi prekriveni su cvijećem, stvarajući veličanstvene krajolike. Jesen (od rujna do studenog) nudi slične temperature, ali jesenje boje čeških šuma dodaju dašak čarolije vašem putovanju.

Često se smatra da je najgora sezona za putovanje u Češku zima, od prosinca do veljače. Temperature mogu biti vrlo niske, ponekad se spuštaju ispod nula Celzijevih stupnjeva. Međutim, ovo je razdoblje savršeno za doživljaj čarobne atmosfere božićnih sajmova u Pragu ili za bavljenje zimskim sportovima u češkim planinama.

Ljeto je stoga najbolje godišnje doba za putovanje u Češku, jer nudi tople temperature, živahne festivale i sunčane dane. Međutim, proljeće i jesen također mogu biti dobar izbor s blagim temperaturama i prekrasnim krajolikom. Što se zime tiče, ovo putovanje najbolje je rezervirati ako ste ljubitelj zimskih hladnoća ili volite blagdansko božićno ozračje.

Pretražite i pronađite karte za Češka Republika
Tražite smještaj u Češka Republika

None

None
None
None