Vivanoda je web platforma za planiranje međunarodnih putovanja vlakom u Europi! Bilo da ste ljubitelj putovanja ili redoviti putnik, Vivanoda je tu da vam pomogne organizirati vaše sljedeće putovanje vlakom kroz Europu. Putovanje vlakom nije samo zgodan i udoban način kretanja, već vam omogućuje i otkrivanje novih mjesta i jedinstvena iskustva. Da ne spominjemo da je to jedan od ekološki najprihvatljivijih načina prijevoza!

Europa je prepuna nevjerojatnih odredišta do kojih se može doći vlakom, a ima mnogo toga o čemu treba voditi računa kada planirate svoje putovanje. Zato smo prikupili sve informacije koje su vam potrebne za planiranje vašeg sljedećeg putovanja vlakom u Europi. Bilo da želite rezervirati karte za vlak, otkriti najbolja odredišta u Europi, saznati više o najpopularnijim željezničkim rutama ili pronaći jeftine ponude putovanja, mi ćemo vas pokriti.

Putem mreže partnera pronaći ćete mnogo informacija o Vivanodi, kao što su vozni redovi, cijene karata ili različite rute vlakova. Dajemo vam i savjete za putovanje vlakom u Europi, kao i praktične informacije o različitim željezničkim kompanijama i dostupnim vrstama vlakova.

Bilo da ste iskusan putnik ili planirate svoje prvo putovanje vlakom u Europi, Vivanoda će vam pomoći otkriti sve što trebate znati kako biste najbolje iskoristili svoje putovanje vlakom. Istražite našu stranicu i odmah počnite planirati svoju sljedeću europsku avanturu vlakom!

Otkrijte destinacije koje morate posjetiti za putovanje vlakom u Europi

Europa nudi velik broj odredišta do kojih se može doći vlakom. Najpopularnije zemlje za putovanje vlakom su Španjolska, Francuska, Italija, Njemačka, Švicarska, Belgija i Nizozemska. Svaka od ovih zemalja ima jedinstvenu kulturu, ukusnu kuhinju i krajolik koji oduzima dah. Bilo da tražite kozmopolitske gradove, plaže, planine ili povijesna mjesta, u Europi postoji nešto za svakoga. Izuzetno dobro razvijena željeznička mreža olakšava putovanje iz jedne zemlje u drugu vlakom i otkrivanje europskih čuda.

Ovdje ćete pronaći sve zemlje u kojima možete potražiti kartu za vlak ili putovanje vlakom.

Traži karte za vlak

Pronađite najvažnije željezničke destinacije po zemlji.

Glasgow London
Zurich Basel
Stockholm
Utrecht Amsterdam
Grad Luksemburg
Budimpešta
Helsinki
Brisel

Najvažnije željezničke tvrtke u Europi

U nastavku je pregled najvažnijih željezničkih kompanija u Europi: Dutch Railways NS, Thalys, Eurostar, SNCF, Deutsche Bahn i SNCB. Svaka od ovih tvrtki ima svoje karakteristike, prednosti i nedostatke. Što se tiče putovanja vlakom po Europi, važno je da ih poznajete kako biste mogli odabrati vlak koji vam najviše odgovara. Bilo da tražite brza putovanja, međunarodna putovanja ili jeftine karte, vaš Vivanoda planer putovanja vlakom pomoći će vam pronaći idealnu željezničku tvrtku za vaše putovanje Europom.

Trenitalia
Trenitalia
Trenitalia je glavna talijanska željeznička kompanija i nudi široku mrežu vlakova u cijeloj zemlji. Poznata po svojoj točnosti i kvaliteti usluge, Trenitalia nudi različite vrste vlakova, poput regionalnih, međuregionalnih i brzih. Putnici cijene praktičnost i udobnost vlakova Trenitalia, kao i priliku da otkriju prekrasnu talijansku prirodu dok se učinkovito kreću iz jednog grada u drugi.
Italo
Italo
Italo je talijanska željeznička tvrtka u privatnom vlasništvu koja se ističe vrhunskom uslugom i modernim vlakovima. Sa svojim elegantnim stilom i vrhunskom opremom, Italo nudi vrhunsko iskustvo putovanja. Putnici mogu uživati ​​u udobnosti prostranih sjedala, besplatnom Wi-Fi-ju, utičnicama i cateringu u vozilu. Italo opslužuje glavne talijanske gradove, nudeći putnicima profinjenu alternativu za njihova putovanja vlakom.
Renfe
Renfe
Renfe je španjolska nacionalna željeznička kompanija i nudi široku mrežu vlakova u cijeloj zemlji. Renfe nudi različite vrste usluga, kao što su regionalni, međugradski i brzi vlakovi (AVE). Uz moderne i udobne vlakove, Renfe nudi brza i pouzdana putovanja, omogućujući putnicima da otkriju čuda Španjolske, od živahnih gradova poput Madrida i Barcelone do prekrasnih obalnih i planinskih regija. Renfe također nudi fleksibilne mogućnosti kupovine karata i atraktivne cijene kako bi zadovoljio potrebe putnika.
Thalys
Thalys
Thalys je specijaliziran za brze vlakove između Francuske, Belgije, Nizozemske i Njemačke. Uz moderne i udobne vlakove, Thalys čini putovanje između ovih susjednih zemalja brzim i lakim. Tvrtka ne nudi samo kvalitetne usluge na brodu, već i niske cijene karata ovisno o dobu godine ili tjednu.
Eurostar
Eurostar
Eurostar je željeznička kompanija koja osigurava veze između Velike Britanije i kontinentalne Europe, uključujući Francusku, Belgiju i Nizozemsku, preko tunela ispod La Manchea. Vlakovi Eurostar moderni su i udobni, s prostranim sjedalima i prvoklasnim sadržajima. Eurostar ne nudi samo karte po konkurentnim cijenama, već i fleksibilne mogućnosti putovanja i niz usluga kako bi vaše putovanje vlakom bilo što ugodnije.
SNCF
SNCF
Société Nationale des Chemins de Fer Français (SNCF) francuska je nacionalna željeznička kompanija. S modernim, udobnim vlakovima na širokoj mreži, SNCF olakšava putovanje Francuskom i susjednim zemljama. Tvrtka nudi atraktivne cijene i pretplate pod određenim uvjetima, kao i fleksibilne opcije putovanja kako bi zadovoljile potrebe svih putnika.
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn
Deutsche Bahn najveća je njemačka željeznička kompanija i nudi širok raspon željezničkih usluga u Europi, uključujući međunarodna putovanja. Tvrtka je poznata po svojoj širokoj željezničkoj mreži, visokoj udobnosti na brodu i točnosti. Nudi fleksibilne cijene karata kako bi zadovoljio potrebe različitih tipova putnika, bilo da traže jeftine karte ili vrhunske opcije. Međunarodni putnici također će cijeniti višejezične usluge Deutsche Bahna, što olakšava rezervaciju i putovanje.
SNCB-NMBS
SNCB-NMBS
Nacionalna kompanija belgijskih željeznica (NMBS) glavna je željeznička kompanija u Belgiji. Nudi opsežnu željezničku uslugu s redovnim, ekspresnim, brzim i međunarodnim vlakovima do velikih europskih gradova. NMBS je poznat po svojoj učinkovitoj i točnoj željezničkoj mreži i svojoj predanosti održivom okolišu. Tvrtka također nudi fleksibilne cijene, prilagođene potrebama povremenih i čestih putnika.
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS
Nederlandse Spoorwegen NS glavna je željeznička kompanija u Nizozemskoj. Zahvaljujući dobro razvijenoj željezničkoj mreži, NS vlakovi omogućuju vam jednostavno i udobno putovanje diljem zemlje i šire. Vlakovi tvrtke moderni su, čisti i točni te nude atraktivne cijene za one koji rezerviraju unaprijed.
Traži karte za vlak

Zašto putovati vlakom u Europi?

Vlakovi mogu biti idealan način za istraživanje različitih zemalja i pružiti nevjerojatno iskustvo na putovanju Europom. Prednosti putovanja vlakom su brojne.

Prvo, vlak je ekološki prihvatljiv, ekonomičan i učinkovit način putovanja. Moderni vlakovi često su opremljeni najnovijom tehnologijom i nude udobno putovanje s prostranim sjedalima, velikim prozorima, a ponekad čak i utičnicama i Wi-Fi-jem u vozilu.

Drugo, vlak omogućuje uživanje u prekrasnim krajolicima na putu. Vlakovi putuju kroz različite krajolike, od planina prekrivenih snijegom do bujnih zelenih ravnica, pružajući stalni spektakl. Panoramski pogled na krajolik i mogućnost lakog prelaska s jednog mjesta na drugo čine vlak popularnim izborom za putnike koji traže jedinstveno iskustvo putovanja.

Vlak također nudi širok izbor odredišta, s redovitim linijama do mnogih gradova, čak i onih najmanjih. To putnicima omogućuje pristup manje poznatim odredištima. Najveće europske željezničke kompanije nude brze i redovite željezničke veze i fleksibilne opcije kupovine karata koje odgovaraju vremenu putovanja.

Ukratko, putovanje vlakom u Europi je iskustvo koje ima mnoge prednosti u odnosu na druge načine prijevoza. To je ekološki prihvatljiv, udoban, učinkovit i fleksibilan način putovanja koji vam omogućuje otkrivanje novih horizonata i uživanje u jedinstvenim iskustvima.

Kako mogu kupiti karte za vlak?

Kupnja karata za vlak može se činiti komplicirana, ali zapravo je vrlo jednostavna. Putnici imaju nekoliko opcija za kupnju karata za vlak.

 • Usporedite cijene i mogućnosti putovanja

  Važno je usporediti cijene karata i mogućnosti putovanja prije kupnje karte za vlak. Vivanoda je mjesto za usporedbu karata za vlak koje vam može pomoći pronaći najbolje cijene karata za vaše putovanje. Vivanoda vam također omogućuje usporedbu vremena putovanja, mogućnosti povezivanja i klasa kabine kako biste mogli donijeti informiranu odluku.

 • Rezervirajte online

  Online rezervacija je najlakši i najbrži način kupnje karata za vlak. Većina željezničkih tvrtki s kojima surađujemo nudi mogućnost online rezerviranja karata na svojoj web stranici. Zahvaljujući Vivanodi, nakon pretraživanja na našoj stranici, bit ćete preusmjereni izravno na web stranicu tvrtke, gdje možete kupiti kartu za nekoliko minuta. E-ulaznice se šalju e-poštom i mogu se ispisati ili preuzeti na pametni telefon.

 • Kupite karte za vlak na stanici

  Putnici također mogu kupiti karte za vlak izravno na kolodvoru. Blagajne za prodaju karata obično su otvorene svaki dan, čak i vikendom i praznicima. Prodavači u vlakovima mogu pomoći putnicima odabrati najbolju rutu i klasu putovanja te kupiti kartu. Međutim, ovaj način prodaje karata je sve manje popularan, a željeznice ga u mnogim kolodvorima ukidaju u korist internetske prodaje;

 • Kupujte karte za vlak od ovlaštenih prodavača

  Postoje i ovlašteni preprodavači koji prodaju karte za željeznice. Ovi preprodavači mogu uključivati ​​putničke agente, mjenjačnice i neovisne prodavače karata.

Traži karte za vlak

Odaberite pravu vrstu vlaka za sebe

Kada planirate svoje putovanje vlakom u Europi, važno je znati koje su različite vrste vlakova dostupne za prijevoz iz jednog grada u drugi. Ovo su četiri najčešće vrste vlakova u većini europskih zemalja:

 • Regionalni vlakovi

  Regionalni vlakovi su lokalni vlakovi koji povezuju gradove i mjesta u istoj regiji. Ti su vlakovi općenito jeftiniji od drugih vrsta vlakova, ali mogu trajati dulje jer se više zaustavljaju. Regionalni vlakovi dobra su opcija ako želite istražiti određenu regiju ili ako putujete s ograničenim proračunom.

 • Međugradski vlakovi

  Međugradski vlakovi povezuju veće gradove i malo su brži od regionalnih vlakova. Oni također nude više udobnosti, sa sjedalima za spuštanje i utičnicama za punjenje vaših elektroničkih uređaja. Međugradski vlakovi dobar su izbor ako želite putovati brzo, ali po razumnoj cijeni.

 • Brzi vlakovi

  Brzi vlakovi, kao što su TGV u Francuskoj i Shinkansen u Japanu, najbrži su i najmoderniji vlakovi koji se koriste. Postižu brzine do 300 km/h i opremljeni su udobnim sjedalima i uslugama na brodu poput grickalica i pića. Brzi vlakovi često su skuplji od drugih vrsta vlakova, ali su odlična opcija ako želite brzo i udobno putovati između velikih gradova.

 • Noćni vlakovi

  Noćni vlakovi su vlakovi koji vam omogućuju da putujete dok spavate, što je zgodno jer vam štedi noć u hotelu. Opremljeni su krevetima i privatnim kabinama kako biste se mogli odmoriti tijekom putovanja. Noćni vlakovi često se koriste za duga putovanja. Stoga su odličan izbor ako želite uštedjeti na smještaju i maksimalno iskoristiti svoje vrijeme.

Često postavljana pitanja o planiranju putovanja vlakom u Europi i rezerviranju karte za vlak

Postoji nekoliko načina za kupnju karte za vlak: online od Vivanode i njezine mreže partnera, osobno na kolodvoru ili kod ovlaštenih prodavača. Preporuča se rezervirati unaprijed kako biste dobili najbolje cijene.

Da, često je moguće promijeniti ili otkazati kartu za vlak, ali uvjeti se razlikuju ovisno o željezničkom prijevozniku i vrsti karte koju ste kupili. Važno je provjeriti pravila zrakoplovne kompanije prije kupnje karte.

Cijene karata za vlak variraju ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući prijeđenu udaljenost, vrstu vlaka, doba godine i vrijeme rezervacije. Često postoje popusti za djecu, studente i umirovljenike. Preporučljivo je usporediti cijene i mogućnosti putovanja s Vivanodom prije rezervacije.

Potražite na Vivanodi vozne redove i dostupne rute koje dobivamo od željezničkih kompanija u stvarnom vremenu.

Usluge u vozilu razlikuju se ovisno o vrsti vlaka i željezničkoj tvrtki. Brzi vlakovi često nude udobna sjedala i mogućnosti prehrane, dok regionalni vlakovi mogu biti jednostavniji u pogledu sadržaja. Zabava u vozilu, poput filmova i glazbe, također ovisi o željezničkoj tvrtki.

Putujete li noćnim vlakom, preporučljivo je unaprijed provjeriti koje su mogućnosti za spavanje te spakirati toplu i udobnu odjeću. Također je važno provjeriti jesu li obroci uključeni u kartu.

To ovisi o željezničkoj tvrtki i posebnim pravilima za svaki vlak. Važno je provjeriti pravila zrakoplovne kompanije prije rezerviranja karte.

Većina željezničkih kompanija nudi usluge za osobe smanjene pokretljivosti ili osobe s posebnim potrebama. Preporučamo da ih obavijestite o svojim specifičnim potrebama prije putovanja kako bi mogli napraviti potrebne pripreme.

Usluge dostupne na postajama i pristup postajama razlikuju se od zemlje do zemlje. Web stranice i mobilne aplikacije željezničkih kompanija mogu pružiti informacije o uslugama dostupnim na polaznim i dolaznim kolodvorima te o pristupu kolodvorima.

Željezničke tvrtke često nude posebne ponude i popuste na karte za vlak. Preporučujemo da rezervirate unaprijed za najbolje cijene. Putovanje vlakom tijekom sati izvan najvećeg prometa također može biti jeftinije. Na kraju, upotrijebite Vivanodu za usporedbu svih cijena.

Željezničke tvrtke imaju posebna pravila za prijevoz bicikala i velikih predmeta. Preporučljivo je provjeriti pravila svake željezničke kompanije prije rezerviranja karte.

Mnoge stanice nude ugostiteljske objekte, poput kafića i restorana. Vlakovi mogu imati i ugostiteljske objekte ovisno o vrsti vlaka i dužini putovanja.

Web stranice i mobilne aplikacije željezničkih tvrtki također mogu pružiti informacije u stvarnom vremenu o kašnjenjima i prekidima usluge.

Mnoge željezničke tvrtke nude besplatne ili plaćene Wi-Fi usluge u vlaku. Neki vlakovi također imaju električne utičnice tako da putnici mogu raditi dok putuju u vlaku.

None
None
None
None