Kako doći do Ujedinjeno Kraljevstvo

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Ujedinjeno Kraljevstvo.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Ujedinjeno Kraljevstvo i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su London, Birmingham, Manchester, Bristol, Leeds, Edinburgh ili Liverpool.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su FlyBE, Easyjet, Ryanair, First Great Western, ScotRail, Eurostar, Caledonian MacBrayne, Condor Ferries, Manche Îles Express, National Express, MegaBus i FlixBus, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Ujedinjeno Kraljevstvo

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Ujedinjeno Kraljevstvo, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz First Great Western, ScotRail i Eurostar povezuju gradove kao što su Bristol, Leeds ili Edinburgh u kratkom vremenu.

Autobusom do Ujedinjeno Kraljevstvo

Putovanje autobusom u Ujedinjeno Kraljevstvo izvrstan je izbor za one koji žele otkriti zemlju vlastitim tempom i bez trošenja novca. Autobusi National Express, MegaBus i FlixBus povezuju najudaljenije gradove i mjesta, poput Douglas, Guernsey ili Southend On Sea, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo.

Letovi za Ujedinjeno Kraljevstvo

Letenje u Ujedinjeno Kraljevstvo nudi veliki izbor odredišta, poput London, Birmingham ili Manchester. Zračne tvrtke kao što su FlyBE, Easyjet i Ryanair nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Hrvatske

Vlakovi, autobusi i letovi u Ujedinjeno Kraljevstvo - Usporedite cijene i jeftine karte

Putovanje i prijevoz u Ujedinjeno Kraljevstvo

Ujedinjeno Kraljevstvo: Što vidjeti i raditi?

Ujedinjeno Kraljevstvo ključna je turistička destinacija za ljubitelje kulture, povijesti i prirode. Ovdje je pregled glavnih znamenitosti koje treba vidjeti u ovoj fascinantnoj zemlji.

London je najposjećeniji grad u Ujedinjenom Kraljevstvu i s razlogom je prepun povijesnih i kulturnih znamenitosti kao što su Tower Bridge, Tower of London, Buckinghamska palača i Britanski muzej. Grad je poznat i po svojim parkovima, kao što su Hyde Park i Kensington Gardens, te po kupovini u Oxford Streetu.

Edinburgh, glavni grad Škotske, užurban je grad s nevjerojatnom povijesnom arhitekturom, uključujući Edinburški dvorac koji dominira gradom i impozantnu katedralu St. Gilesa. Grad je također poznat po svom ljetnom festivalu, najvećem festivalu izvedbenih umjetnosti na svijetu.

Povijesni grad Bath u jugozapadnoj Engleskoj poznat je po svojim rimskim kupkama i georgijanskoj arhitekturi. Kraljevski polumjesec i cirkus dva su poznata primjera georgijanske arhitekture u gradu.

Grad Oxford u jugoistočnoj Engleskoj poznat je po svom prestižnom sveučilištu i povijesnim zgradama, kao što su Radcliffe Camera i Christ Church College.

Lake District na sjeverozapadu Engleske pruža prekrasan pogled na planine i jezera. Najpoznatija su jezera Windermere, Coniston i Ullswater.

Promet u Ujedinjenom Kraljevstvu je dobro razvijen, s vlakovima, autobusima i avionima kojima se lako snaći. Postoje i opcije zajedničkog putovanja za putnike koji žele uštedjeti novac.

Ujedinjeno Kraljevstvo stoga je odredište izbora za putnike u potrazi za otkrićima koje nudi nevjerojatnu raznolikost krajolika, kultura i turističkih iskustava.

Ujedinjeno Kraljevstvo: Kada posjetiti?

Ujedinjeno Kraljevstvo je poznato po promjenjivom i nepredvidivom vremenu tijekom cijele godine. Važno je uzeti u obzir vrijeme i prosječne mjesečne temperature kada planirate svoje putovanje u ovu prekrasnu zemlju.

Najbolja sezona za putovanje u UK obično je ljeto, od lipnja do kolovoza. Tijekom tog razdoblja prosječne temperature kreću se između 15 i 25 stupnjeva Celzijevih, što pruža ugodne uvjete za istraživanje brojnih turističkih mjesta i uživanje u veličanstvenim krajolicima zemlje. Dani su također duži, što znači više vremena za otkrivanje užurbanih gradova poput Londona, Edinburgha ili Belfasta, kao i za istraživanje prekrasnih nacionalnih parkova, obala i dvoraca.

No, i tijekom ljeta važno je pripremiti se na iznenadne pljuskove i neočekivane promjene temperature. Preporuča se ponijeti vodootpornu odjeću kako biste se nosili s nepredviđenim vremenskim prilikama.

Najgora sezona za putovanje u UK obično je zima, od prosinca do veljače. Prosječne temperature su dosta niske, kreću se od 0 do 10 Celzijevih stupnjeva, uz mogućnost snijega ponegdje. Dani su kratki, s manje sati prirodnog svjetla, što može ograničiti aktivnosti na otvorenom.

Međutim, neki putnici uživaju u zimskom ugođaju, božićnim sajmovima i snježnim krajolicima. Ako namjeravate posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo zimi, svakako spakirajte toplu odjeću, kaput, rukavice i šal kako biste se nosili s hladnoćom.

Najbolje godišnje doba za putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo stoga je ljeto, kada su temperature najblaže, a dani najdulji. No, bez obzira na to koje godišnje doba odaberete, važno je biti spreman na promjenjivu klimu i prilagoditi joj se.

Pretražite i pronađite karte za Ujedinjeno Kraljevstvo
Tražite smještaj u Ujedinjeno Kraljevstvo

None

None
None
None