Kako doći do Finska

Bez obzira jeste li iskusni putnik ili planirate svoje prvo putovanje u Finska, često je komplicirano znati koja su vam različita prijevozna rješenja dostupna da stignete do ove zemlje i krećete se po Finska.

Vivanoda je tu da vam pomogne pronaći najbolje mogućnosti prijevoza u Finska i olakšati vaše putovanje do glavnih gradova kao što su Helsinki, Turku, Lappeenranta, Kittila, Oulu, Vaasa ili Rovaniemi.

S Vivanodom možete usporediti različite mogućnosti prijevoza za svoje putovanje u Finska, bilo da putujete avionom, vlakom, autobusom ili zajedničkim prijevozom. Prikupili smo sve potrebne informacije kako bismo vam pomogli odabrati najbolju rutu i najprikladnije prijevozno sredstvo za vaše potrebe i budžet. Također smo naveli glavne prijevozničke tvrtke za svaki način prijevoza, kao što su Air Baltic, Blue1, Norwegian Air Shuttle, Russian Railways, Allegro, Viking Line, Tallink i Silja Line, tako da možete jednostavno rezervirati svoje putovanje.

Vlakom do Finska

Vlakovi su vrlo praktičan način za otkrivanje Finska, s brzim vezama između glavnih gradova i spektakularnim panoramskim pogledom. Brzi vlakovi ili regionalni vlakovi iz Russian Railways i Allegro povezuju gradove kao što su Kittila, Oulu ili Vaasa u kratkom vremenu.

Letovi za Finska

Letenje u Finska nudi veliki izbor odredišta, poput Helsinki, Turku ili Lappeenranta. Zračne tvrtke kao što su Air Baltic, Blue1 i Norwegian Air Shuttle nude izravne letove iz mnogih europskih gradova, što vam omogućuje vrlo fleksibilno planiranje putovanja.

Putovanje u Finska

Putovanje u Finska
Pretražite i pronađite karte za Finska
Tražite smještaj u Finska

Sažeti vodič za putovanje u Finska

Finska je sjevernoeuropska zemlja divlje prirode i modernih gradova. Putnici koji planiraju putovanje u ovu zemlju mogu očekivati ​​da će doživjeti jezera, šume, polarna svjetla i saune. Ovdje su glavne znamenitosti koje treba vidjeti u Finskoj.

Helsinki, glavni grad Finske, živahan je grad s muzejima, umjetničkim galerijama, restoranima i trgovinama. Putnici mogu posjetiti katedralu u Helsinkiju, tržnicu u Helsinkiju i tvrđavu Suomenlinna. Grad je lako dostupan zrakoplovom iz drugih europskih gradova i ima pouzdan sustav javnog prijevoza, uključujući tramvaje, autobuse i vlakove.

Lake District u Finskoj je još jedna atrakcija koju ne smijete propustiti. Putnici mogu šetati uz jezera, pecati, voziti se kanuom ili kajakom. Gradovi Savonlinna i Tampere popularna su odredišta u regiji. Putnici mogu doći do Lake Districta vlakom ili autobusom iz Helsinkija.

Laponija je najsjevernija regija Finske i nudi jedinstveno iskustvo. Putnici mogu posjetiti selo Djeda Mraza u Rovaniemiju, voziti se na sanjkama sa psima ili sobovima i diviti se sjevernom svjetlu. Laponija je dostupna zrakoplovom iz Helsinkija i ima mnogo mogućnosti prijevoza za kretanje po području, uključujući autobuse, vlakove i taksije.

Nacionalni park Nuuksio još je jedan prirodni dragulj Finske. Putnici ondje mogu planinariti, voziti bicikl, kampirati i promatrati divlje životinje. Park se nalazi otprilike 40 minuta vožnje automobilom ili vlakom od Helsinkija.

Grad Oulu odredište je za putnike koje zanima tehnologija. Oulu je poznat kao finska "Silicijska dolina" zbog svog živahnog tehnološkog ekosustava. Putnici mogu posjetiti znanstveni centar Tietomaa koji nudi interaktivne izložbe o znanosti i tehnologiji.

Konačno, finske saune jedinstveno su kulturno iskustvo koje putnici ne smiju propustiti. Saune su važan dio finske kulture, a putnici mogu pronaći javne i privatne saune diljem zemlje. Moguće je čak i krstarenje brodom sa saunom na brodu.

Za kretanje po Finskoj putnici mogu koristiti vlakove, autobuse, taksije i unajmljene automobile. Vlakovi i autobusi su najčešće prijevozno sredstvo, s dobro razvijenom mrežom javnog prijevoza u cijeloj zemlji. Putnici također mogu uzeti domaći let za brzo kretanje između gradova.

Finska je stoga jedinstvena zemlja s divljom prirodom, modernim gradovima i fascinantnom kulturom. Putnici koji posjete Finsku mogu očekivati ​​nezaboravno i obogaćujuće iskustvo.

Pretražite i pronađite karte za Finska
Tražite smještaj u Finska

Putovanje u Finska iz Hrvatske

None
None
None
None