Preporučena ruta
Marseille
Izravno putovanje do Ajaccio trajekt, let
Ajaccio
Saznajte cijene
Alternativni pravci
Marseille
Putovanje let, trajekt za Bastia
Bastia
Putovanje dijeljenje prijevoza, vlak za Ajaccio
Ajaccio
Saznajte cijene
Marseille
Putovanje autobus, vlak, dijeljenje prijevoza za Nice
Nice
Putovanje let, trajekt za Ajaccio
Ajaccio
Saznajte cijene

Kako uzeti trajekt od Marseille do Ajaccio?

Tražite li idealnu kartu za trajektnu liniju Marseille - Ajaccio? Prestanite gledati okolo, na pravom ste mjestu. Vožnja trajektom od Marseille do Ajaccio zgodan je i ugodan način putovanja.

Znamo da planiranje trajektnog prijelaza od Marseille do Ajaccio može biti stresno, zbog čega činimo sve što možemo kako bi rezervacija vaše trajektne karte od Marseille do Ajaccio bila što jednostavnija i brža.

S Vivanodom, našom platformom jednostavnom za korištenje, možete usporediti cijene, rute i usluge različitih trajektnih kompanija kao što su La Meridionale, Corsica Linea ili Corsica Ferries. Tako možete pronaći najbolju cijenu za kartu za trajekt Marseille Ajaccio prema svojim potrebama i budžetu, bilo da putujete sami, kao par ili kao obitelj.

Većina brodova Corsica Linea ili La Meridionale nudi usluge na brodu kao što su kabine, restorani, trgovine, Wi-Fi i više. Često nude i sadržaje za osobe smanjene pokretljivosti.

Da biste pronašli najbolje ponude za trajekte između Marseille i Ajaccio, jednostavno unesite datume putovanja i počnite pretraživati ​​na Vivanoda.

Informacije o trajektu Marseille - Ajaccio

Polazna luka
Marseille
Francuska
Provansa-Alpe-Azurna obala
Luka dolaska
Ajaccio
Francuska
Korzika
Udaljenost
315 km
Trajektne tvrtke
La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries
Učestalost križanja
8 prelazaka tjedno
Minimalno trajanje prelaska
9 sati 30 min
Traži prijelaze
Pronađite i rezervirajte smještaj

Trajekt Marseille Ajaccio: Cijene, vremena i trajanje

Za putovanje brodom od Marseille do Ajaccio pronaći ćete karte između 38 € za jednu osobu ako putujete bez automobila i 513 € ako putujete svojim automobilom. Prosječna cijena koju smo primijetili na liniji Marseille Ajaccio je 175 €. Prosječno trajanje vožnje trajektom od Marseille do Ajaccio je 12 sati 45 min. Najsporijim trajektima trebat će 13 sati 30 min da stignu do Ajaccio, dok će najbrži brodovi stići u Ajaccio za 12 sati 15 min. Prvi trajekt polazi iz luke Marseille u 18:15. Posljednji brod za Ajaccio napušta luku Marseille u 19:00.

Prosječna promatrana cijena prijelaza trajektom Marseille Ajaccio
175 €
Raspon cijena trajekta Marseille Ajaccio (Najniža cijena za putnika od 1 stope i najviša cijena za 1 putnika i automobil)
38 € - 513 €
Prosječno trajanje plovidbe brodom Marseille Ajaccio
12 sati 45 min
Vrijeme polaska prvog trajekta za Ajaccio
18:15
Vrijeme polaska zadnjeg broda za Ajaccio
19:00
Vrijeme dolaska prvog trajekta u Ajaccio
07:00
Vrijeme dolaska posljednjeg broda u Ajaccio
08:00

Zašto ići trajektom iz Marseille u Ajaccio?

Bilo da putujete sami, u paru ili kao obitelj, trajekt od Marseille do Ajaccio može biti zgodna i ugodna opcija za dolazak u Ajaccio. Evo 3 razloga zašto mislimo da je trajekt Marseille-Ajaccio idealno prijevozno sredstvo.

Za brižno osoblje
Osoblje Corsica Linea ili La Meridionale na brodu bit će vam na raspolaganju od polaska iz Marseille do vašeg napuštanja broda u Ajaccio. Uobičajeno je pronaći informacijski ured na brodu, uglavnom se nalazi na glavnoj palubi.
Mnogo je manje dosadno nego u avionu.
Kao opće pravilo, putovanje Marseille-Ajaccio mnogo je brže avionom. Ali nađete se zaglavljeni u svom sjedalu, vezani pojasom i mogućnosti kretanja su gotovo ravne nuli. S druge strane, tijekom prijelaza Marseille Ajaccio na La Meridionale ili Corsica Linea brodu, imate potpunu slobodu u svojim aktivnostima, jesti, šetati, zabaviti se ili odmoriti. Let vam nikada neće pružiti toliko usluga tijekom putovanja.
Zato što je to idealno prijevozno sredstvo za putovanje s obitelji!
Ne postoji ugodnije prijevozno sredstvo od trajekta za putovanje između Marseille i Ajaccio s obitelji. Tamo je sve jednostavnije. Čim napustite Marseille, zamislite svoju djecu kako kreću u istraživanje broda, provode dugo vremena igrajući se u prostorima rezerviranim za mlađu djecu ili igrajući video igrice i igraonice (za tinejdžere), gledajući najnovije filmove u kinima, podijelite obiteljski obrok u restoranu ili uživajte u čarobnoj predstavi ili drugim bezbrojnim aktivnostima. Vaša će djeca dugo pamtiti pomorski prijelaz između Marseille i Ajaccio.

Koje tvrtke pružaju usluge između Marseille i Ajaccio?

Ako želite putovati između Marseille i Ajaccio trajektom, imate izbor između nekoliko kompanija, uključujući Corsica Linea ili La Meridionale koje nude redovite linije između ta dva grada. Ovdje ćete pronaći više informacija o različitim trajektnim tvrtkama na ovoj ruti i njihovim vremenima polazaka.

Corsica Linea Marseille Ajaccio
Corsica Linea
Corsica Linea je vrlo nova tvrtka, nastala nakon raspuštanja SNCM-a sa sjedištem u luci Marseille. Opslužuje Korziku, Tunis i Alžir. Na Vivanodi možete usporediti cijene karata Marseille-Ajaccio i rezervirati kartu za Corsica Linea između Marseille i Ajaccio. Corsica Linea ima 4 prelazaka tjedno u Ajaccio iz Marseille, a vrijeme putovanja je 9 sati 30 min. Više informacija o Corsica Linea
9 sati 30 min
4 prelazaka tjedno
La Meridionale Marseille Ajaccio
La Meridionale
La Méridionale je francuska brodarska tvrtka koja osigurava pomorske veze s Korzikom i Sardinijom iz Marseillea. Zahvaljujući Vivanodi, vašem usporedniku trajekata, pobrinite se da rezervirate prijelaz za La Méridionale Marseille Ajaccio po najboljoj cijeni. Na Vivanodi možete usporediti cijene karata Marseille-Ajaccio i rezervirati kartu za La Meridionale između Marseille i Ajaccio. La Meridionale ima 4 prelazaka tjedno u Ajaccio iz Marseille, a vrijeme putovanja je 12 sati. Više informacija o La Meridionale
12 sati
4 prelazaka tjedno

Odakle polaze trajekti u Marseille? Gdje brodovi stižu u Ajaccio?

Polazna luka u Marseille

Trajekti Corsica Linea ili La Meridionale polaze za Ajaccio iz sljedećih luka Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Joliette (Corse - National)
Kartica

Sa stanice (željezničke i/ili cestovne)

Ako stignete na kolodvor Marseille, znajte da je lako doći do trajektnog terminala. Imate nekoliko opcija:

  1. Pješice: Trajektno pristanište udaljeno je oko 2,5 km od kolodvora. Stoga možete doći pješice slijedeći upute za Port de la Joliette. Trebat će vam oko 40 minuta.

  2. Taksijem: Također možete uzeti taksi od željezničke stanice do trajektnog terminala. Putovanje traje oko 10 minuta i košta oko 15 eura.

  3. Javnim prijevozom: Marseille ima izvrsnu mrežu javnog prijevoza. Možete uzeti liniju metroa 1 od stanice do stanice “Joliette”. Od tamo možete hodati oko 5 minuta do trajektnog terminala. Vožnja metroom košta oko 1,60 eura i traje oko 10 minuta.

Od zračne luke

Ako stignete u zračnu luku Marseille-Provence, evo kako doći do trajektnog terminala:

  1. Taksijem: Možete uzeti taksi izravno od zračne luke do trajektnog terminala. Putovanje traje oko 30 minuta i košta oko 50 eura.

  2. Autobusom: Zračna luka nudi prijevoz do središta Marseillea. Možete uzeti prijevoz “Navette Marseille Aéroport” koji će vas odvesti do autobusnog kolodvora Marseille Saint-Charles. Od tamo možete slijediti prethodno navedene opcije kako biste došli do trajektnog terminala.

Automobilom s glavnih prometnica

Dolazite li automobilom s glavnih prometnica, evo kako doći do trajektnog terminala iz različitih smjerova:

  1. S autoceste A7 (smjer jug): Slijedite znakove za centar grada Marseillea. Kada stignete blizu Stare luke, slijedite putokaze do trajektnog terminala. Ostavite oko 10 minuta od autoceste.

  2. S autoceste A55 (u smjeru sjevera): Izađite na izlaz “Vieux-Port / La Joliette” i slijedite znakove koji označavaju trajektni terminal. Putovanje od autoceste traje otprilike 5 minuta.

  3. S autoceste A50 (istočni smjer): Slijedite znakove za centar grada Marseillea. Kada stignete blizu Stare luke, slijedite putokaze do trajektnog terminala. Ostavite oko 10 minuta od autoceste.

Naknade za parkiranje na trajektnom terminalu variraju ovisno o duljini parkiranja i dobu godine. Ostavite oko 10 eura za dan parkiranja.

Luka dolaska u Ajaccio

Brodovi La Meridionale ili Corsica Linea stižu u Ajaccio iz sljedećih luka:

Ajaccio - Gare Maritime
Kartica

Dolazite li trajektom u Ajaccio i želite do željezničkog i/ili autobusnog kolodvora, na raspolaganju vam je nekoliko prijevoznih rješenja.

Hodati
Imajte na umu da je trajektni terminal udaljen samo 600 metara od željezničke postaje Ajaccio. Ako nemate previše posla, do stanice je sasvim moguće doći i pješice. Za to će vam trebati desetak minuta.

Taksijem
Ako volite veću udobnost i praktičnost, možete se odlučiti za taksi ili Uber. Taksi je dostupan od izlaza iz luke, a putovanje do kolodvora traje otprilike 5 minuta. Prosječna cijena je oko 10€. Dostupni su i Uberi, možete ih rezervirati unaprijed putem mobilne aplikacije ili prilikom izlaska s trajekta.

Automobilom
Ako ste unajmili automobil ili imate vlastito vozilo, doći do stanice je vrlo jednostavno. Jednostavno slijedite glavne upute od luke do kolodvora. Putovanje automobilom traje samo nekoliko minuta, a parkiranje je moguće u blizini kolodvora uz cijene koje variraju između 1,50 i 2 € po satu.

Dođite do zračne luke Ajaccio Napoléon Bonaparte

Ako je vaše odredište zračna luka Ajaccio, također ćete pronaći različite mogućnosti prijevoza.

Gradskim prijevozom
Autobusna mreža Muvistrada nudi izravnu liniju (L8) koja povezuje luku Ajaccio sa zračnom lukom. Putovanje traje oko 15 minuta, a cijena karte je oko 1,50 €.

Taksijem
Za brži i izravniji prijevoz, taksiji i Uberi dostupni su izvan luke. Putovanje do zračne luke traje oko 15 minuta, a prosječna cijena karte je oko 30 €.

Osobnim automobilom
Ako imate osobni automobil ili ste unajmili vozilo, doći do zračne luke iz luke je jednostavno. Samo slijedite glavne znakove do zračne luke. Vožnja traje otprilike 15 minuta, a parkiralište u zračnoj luci dostupno je po cijenama između 2 i 3 € po satu.

Dođite do centra grada

Ako želite ići u središte grada Ajaccia iz luke, ovdje su vam dostupne mogućnosti prijevoza.

Hodati
Centar grada je odmah pored trajektnog terminala Ajaccio. Stoga je vrlo lako doći do centra grada šetnjom i šetnjom ulicama.

Gradskim prijevozom
Autobusna mreža Muvistrada nudi nekoliko linija koje prometuju u centru grada. Linije 1, 2 i 5 omogućuju vam da iz luke stignete do različitih dijelova centra grada. Cijena karte je oko 1,50€.

Taksijem
Za veću udobnost i brzinu možete se odlučiti za taksi ili Uber. Taksi je dostupan od izlaza iz luke, a putovanje do centra grada traje oko 10 minuta. Prosječna cijena je oko 15€. Uber je također dostupan i može se rezervirati unaprijed ili izravno s trajekta.

Osobnim automobilom
Najfleksibilnije rješenje je korištenje vlastitog automobila ili unajmljenog vozila do centra grada. Vrijeme putovanja varira ovisno o prometu, ali općenito traje oko 10 minuta. Parkiranje je moguće na javnim parkiralištima u centru grada, a cijene se kreću od 1,50 € do 2 € po satu.

Traži prijelaze
Pronađite i rezervirajte smještaj

FAQ (ČESTO POSTAVLJANA PITANJA)

Ako uzmete trajekt od Marseille do Ajaccio, trebat će vam najmanje 9 sati 30 min da prijeđete 315 km između Marseille i Ajaccio.

To često ovisi o sezoni (zimi ima manje prijelaza između Marseille i Ajaccio) i trajektnoj tvrtki (Corsica Linea i La Meridionale). Trenutno postoji 8 prelazaka tjedno između Marseille i Ajaccio.

Postoji 2 brodarskih kompanija koje povezuju Marseille i Ajaccio: Corsica Linea i La Meridionale.

Da, apsolutno, izravne prijelaze nude La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries.

Tijekom vašeg prijelaza između Marseille i Ajaccio prijeći ćete 315 km.

Za vožnju brodom od Marseille do Ajaccio možete pronaći cijene između 38 € za najnižu i 513 € za najvišu. Prosječna cijena koju smo promatrali je 175 €.

Prvi brod polazi u 18:15 za Ajaccio iz luke Marseille.

Posljednji brod za Ajaccio obično isplovljava u 19:00 iz luke Marseille.

Filtri pretraživanja

Način prijevoza
Vrijeme polaska
Vrijeme dolaska